Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

1,7 εκατομμύρια ευρώ για δημόσιες σχέσεις έδωσε ο Μπουτάρης

Σκορπάει τα χρήματα των Θεσσαλονικέων ο δήμαρχος που προσπάθησε να απαγορεύσει την αυριανή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής



«1.700.000 € για δημόσιες σχέσεις του Μπουτάρη! Αντιδράσεις για το τεράστιο ποσό που ψηφίστηκε στον ισολογισμό 2011 (επί κρίσης)» αναφέρονται σε δημοσιεύματά τους τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, ενώ το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και στο διαδίκτυο.

Η διοίκηση του δήμου ισχυρίζεται ότι το ποσό αφορά «…αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων (;), έξοδα αδελφοποιήσεων (με Αλβανούς ομολόγους του στο «Πάρκο Δυρραχίου»;), δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, όπως αυτές της Καθαράς Δευτέρας ή της Αποκριάς (ή το Gay Pride;), δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό, έξοδα φιλοξενίας προσώπων και έξοδα δεξιώσεων ή εθνικών και τοπικών εορτών, αλλά και δαπάνες για τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά δώρα, καθώς και την απόδοση των επιχορηγήσεων στα Κέντρα Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) του Δήμου.» προσπαθώντας να πείσει ότι οι παραπάνω δραστηριότητες δεν είναι δημόσιες σχέσεις του Μπουτάρη «…αλλά δράσεις που στοχεύουν στη συνολική προώθηση του δήμου…», υποτιμώντας προφανώς τη νοημοσύνη μας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 υπαλλήλων, που, κατά δήλωση του δημάρχου, απασχολεί στις δημόσιες σχέσεις, ούτε βέβαια το κόστος λειτουργίας της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας.

Το γεγονός γίνεται ακόμα πιο εξωφρενικό, αν συγκριθεί με αντίστοιχα ποσά του δήμου Πειραιά, ο οποίος για το 2011 έχει ξοδέψει 77.750 €, και του δήμου Λάρισας, που του αντιστοιχούν 64.260 €, αλλά μάλλον εκεί οι δήμαρχοι δεν φροντίζουν για «την προώθηση των δήμων» τους.

Είναι τουλάχιστον πρόκληση, όταν ο λαός πένεται και χιλιάδες συμπολίτες μας δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες, όπως φαγητό, ένδυση και ηλεκτρικό ρεύμα, ο δήμαρχος να σκορπάει εκατομμύρια ευρώ για «δράσεις που στοχεύουν στη συνολική προώθηση του δήμου». Την ίδια στιγμή μάλιστα ο «γαλαντόμος» δήμαρχος διεκδικεί το ποσό των 129,50 € (!!!) ως «έξοδα μετάβασης και ημερήσιας αποζημίωσης» σε εκδήλωση στα Σκόπια, όπου καθόταν χαμογελαστός κάτω από ένα πανό του Οικονομικού Επιμελητηρίου της «Μακεδονίας».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τουρκολάγνος δήμαρχος των τζαμιών και των Gay Pride στις επόμενες εκλογές δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο του!