Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μεϊμαράκης: «Δεν θα μειώσουμε τους βουλευτικούς μισθούς»

Τέλος έδωσε στις συζητήσεις περί μειώσεως του βουλευτικού μισθού ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μιλώντας στο MEGA,
ο Μεϊμαράκης, είπε ότι δεν υφίσταται καν θέμα μείωσης των βουλευτικών μισθών, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν… αντισυνταγματικό.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν μπορούμε να μειώσουμε τη βουλευτική αποζημίωση, επειδή αυτή είναι συνδεδεμένη, από το Σύνταγμα, με τις αποδοχές των δικαστών. Όμως, δεν υπάρχουν πλέον οι 16 μισθοί, ούτε τα έξοδα κίνησης. Είναι υποκριτές όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει μείωση».

Βέβαια όταν το Σύνταγμα παραβιάζεται συστηματικά και παράφορα για την εξυπηρέτηση του πολιτικού συστήματος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον Μεϊμαράκη. Όταν παρακολουθούνται βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν παρεμβαίνουν τα ΜΑΤ για να ματαιώσουν διανομή… φυλλαδίων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν κρατούνται στις φυλακές παρανόμως και αντισυνταγματικώς δύο βουλευτές και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν βιάζεται, κυριολεκτικά, το πολίτευμα και ο Εισαγγελέας
Κορυδαλλού αποφασίζει για το αν θα έχουν πετρέλαιο θέρμανσης οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όταν είναι να κοπούν οι μισθοί των «εθνοπατέρων», τότε οι Έλληνες οφείλουν να σεβαστούν το Σύνταγμα.

Όμως δεν μας εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης… Σύμφωνα, λοιπόν, με το Σύνταγμα οι μισθοί βουλευτών και δικαστικών είναι συνδεδεμένοι. Αυτό πως καθιστά αντισυνταγματική την μείωση του βουλευτικού μισθού; Με κανένα τρόπο θα πει ο οποιοσδήποτε. Απλώς το Σύνταγμα προϋποθέτει την μείωση και του μισθού των δικαστικών, προκειμένου να γίνει μείωση στους βουλευτές. Δεν λέει ότι δεν μπορεί να γίνει γενικά η μείωση. Εκτός και αν η συντήρηση του βουλευτικού μισθού και του μισθού των δικαστικών σε δυσθεώρητα ύψη αποτελεί προϋπόθεση της επιβίωσης της μνημονιακής συγκυβέρνησης, οπότε καταλαβαίνουμε την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την στάση Μεϊμαράκη και εν γένει την στάση της συγκυβέρνησης του Μνημονίου.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς, σχολιάζοντας το παραλήρημα Μεϊμαράκη, είναι στο σημείο που καθυβρίζει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα επί τάπητος, μιλώντας για «υποκρισία» και «δολιότητα». Γιατί άραγε είναι υποκριτικό το να ζητά κανείς την μείωση του βουλευτικού μισθού; Βεβαίως ο Μεϊμαράκης αγνοεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι μέρος του Ελληνικού Λαού και συνεπώς σκέφτονται αναλόγως. Οι βουλευτές του αντισυνταγματικού τόξου που είναι εκτός Ελληνικής Κοινωνίας και μέλη της κλίκας του κοινοβουλίου σκέφτονται διαφορετικά και για αυτό ίσως να μην μπορεί να καταλάβει ο κ. Μεϊμαράκης. Το σημείο περί «δολιότητας» θα το επιστρέψουμε ασχολίαστο στον πρόεδρο της Βουλής, αφού και αυτή καθορίζεται από το ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί κανείς. Όταν εξυπηρετεί τον Ελληνικό Λαό, η μείωση του βουλευτικού μισθού καθίσταται απαραίτητη σε όλα τα επίπεδα. Όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κλίκας του πιθανόν να ονομάζεται και «δολιότητα».

Σε κάθε περίπτωση η όλη υπόθεση που άνοιξε η Χρυσή Αυγή, δια των βουλευτών της, μπορεί να χαρακτηριστεί ως νικηφόρα για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, καθώς κάτω από την πίεση της Χρυσής Αυγής και της δίκαιης λαϊκής οργής, ανοίγει επισήμως το θέμα κατάργησης του αφορολογήτου των βουλευτών. Η λαϊκή κατακραυγή έχει γίνει τεράστια και η άνοδος της Χρυσής Αυγής δημοσκοπικά και κοινωνικά αναγκάζει τους πολιτικάντηδες να ανοίξουν το θέμα. Άλλη μία νίκη της Χρυσής Αυγής εντός του ελλαδικού κοινοβουλίου.