Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εικόνες από την μελλοντική Ελλάδα; Απέλυσαν παρουσιάστρια γιατί φόραγε σταυρό!

Εικόνες από το ζοφερό μέλλον της Ελλάδας ίσως να είναι αυτές που συμβαίνουν ήδη στην πολυπολιτισμική Νορβηγία.
Το αναφαίρετο δικαίωμα του να φοράει κάποιος μια αλυσίδα με σταυρό προφανώς δεν ισχύει στην Σκανδιναυική Χώρα, αν κρίνουμε από την περίπτωση της δημοφιλούς παρουσιάστριας τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων Siv Kristin Saelmann, η οποία απολύθηκε από την δουλειά της επειδή κατά την ζωντανή παρουσία της στα δελτία φορούσε ένα αλυσιδάκι με έναν μικρό σταυρό, μεγέθους μόλις 1,4 εκατοστών. Όσο μικρό, όμως, και αν ήταν το μέγεθος πολλαπλώς μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα που της δημιουργήθηκε, καθώς ορισμένοι τηλεθεατές – κυρίως μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας- διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας ότι «ένα περιδέραιο με έναν σταυρό προσβάλλει το Ισλάμ», και επίσης «αυτό το σύμβολο δεν εγγυάται την αμεροληψία του τηλεοπτικού καναλιού».

Μετά από αυτή την διαμαρτυρία η δημοσιογράφος, παρότι πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή ονόματα της Νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, απολύθηκε και της απαγορεύτηκε να παρουσιάζει τις εκπομπές της, με το σκεπτικό «μήπως γίνει μια πηγή διχόνοιας και εγκλημάτων»! Το Κανάλι NRK, στο οποίο εργαζόταν μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη  δημοσιογράφος, είναι αυτό όπου δύο τηλεπαρουσιαστές ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι αξίζουν (!) να δέχονται επιθέσεις από λαθρομετανάστες.

Αυτές οι θλιβερές εικόνες, που κυριαρχούν πλέον στην Νορβηγία, είναι πολύ πιθανό να συμβούν στο άμεσο μέλλον και στην Ελλάδα. Τόσο η αυξανόμενη εθνομηδενιστική διάθεση της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (πλην ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ), όσο και το επερχόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» θα επιταχύνουν ραγδαία τις εξελίξεις για την κυρίαρχη παρουσία τέτοιων απαράδεκτων και αποτρόπαιων κανόνων και εδώ.  Οδηγίες όπως αυτή προς τους διαιτητές να μην κάνουν τον σταυρό τους στο γήπεδο αποτελούν το προοίμιο και την δοκιμή για την ολοένα και αυξανόμενη «δόση» τέτοιων περιστατικών, τα οποία θα δώσουν τροφή στον μύλο της παγκοσμιοποίησης και του πολυπολιτισμού. Γι αυτό ακριβώς το παγκόσμιο κέντρο εξουσίας, τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα και οι εγχώριοι λακέδες τους επιθυμούν την εξόντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Για να μην υπάρχει κανένα σοβαρό εμπόδιο στα ανθελληνικά τους σχέδια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ