Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Οργιάζει η βρετανική κατασκοπεία την ώρα που οι Αρχές ακόμα ψάχνουν το «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής

Σε σημαντικότατες αποκαλύψεις, οι οποίες άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας και αποκαλύπτουν πως η Αθήνα αποτελεί ένα παράδεισο κατασκοπίας,
προχωρά το περιοδικό «Επίκαιρα». Σύμφωνα με δημοσίευμα οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στήσει ένα πελώριο δίκτυο κατασκοπίας στην Αθήνα, παρακολουθώντας όλες τις δομές της ελληνικής κρατικής μηχανής και κυρίως τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ενώ μέχρι σήμερα όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις ΗΠΑ, ελέω του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, αποδεικνύεται πως το βρετανικό δίκτυο κατασκοπίας στην Αθήνα, είναι εκείνο το οποίο αντλεί τον μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών χάρη στη δομή και την οργάνωσή του. Το δημοσίευμα των «Επίκαιρων» αναφέρει χαρακτηριστικά: «η πραγματικότητα είναι ότι σημαντικό ρόλο στις υποκλοπές επικοινωνιών πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών στη χώρα μας παίζει η Αγγλία, και μάλιστα από ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και βρίσκεται περίπου στην ίδια απόσταση, σε νοητή ευθεία γραμμή, από το υπουργείο Εξωτερικών και πλήθος άλλων υπουργείων».

Το δημοσίευμα καταγράφει ως επίκεντρο του δικτύου κατασκοπίας το κτίριο όπου στεγάζεται το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας. Στην οροφή του κτιρίου υπάρχει μια εντυπωσιακή κατασκευή τύπου κλωβού, παρόμοια με εκείνες που εντοπίστηκαν στις ταράτσες πρεσβειών και απασχόλησαν τα μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όταν αποκαλύφτηκε το αντίστοιχο αμερικανικό κατασκοπευτικό δίκτυο από διαρροές στον ευρωπαϊκό τύπο.

«Το διαφορετικό ακόμη και σε χρώμα με το υπόλοιπο κτήριο υλικό κατασκευής του έχει την ίδια εμφάνιση που επισημάνθηκε στην αγγλική πρεσβεία στο Βερολίνο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου. Μάλιστα στο ερώτημα γιατί ο κλωβός δεν τοποθετήθηκε στην οροφή της βρετανικής πρεσβείας, η οποία βρίσκεται στο Κολωνάκι, αλλά επιλέχτηκε το κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου, δίνεται η παρακάτω εξήγηση: «η εγκατάσταση αυτή στη στέγη του Βρετανικού Συμβουλίου, και όχι στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας, έχει προφανή εξήγηση. Η πρεσβεία, που είναι στην οδό Πλουτάρχου 1, είναι κτισμένη σε «γούβωμα» του λόφου του Κολωνακίου, με πλήθος υψηλότερων κτηρίων να εμποδίζει την όψη - πρόσβαση προς την περιοχή ενδιαφέροντος».

Ενδεικτικό της σημασίας της αποκάλυψης του βρετανικού δικτύου είναι το γεγονός που επισημαίνεται στο δημοσίευμα του περιοδικού: «το πρόβλημα που τίθεται είναι ιδιαίτερα επείγον διότι, στην ουσία και στην πράξη, άμυνα εναντίον τέτοιων συστημάτων υποκλοπών δεν υπάρχει. Το μόνο που μπορεί να γίνει άμεσα είναι η δημιουργία ειδικών αιθουσών σε αίθουσες ασφαλείας (σε συνδυασμό με άλλα ήσσονος σημασίας μέτρα ασφαλείας - π.χ., jammers, πιστή τήρηση των κανόνων εκμεταλλεύσεως των μέσων επικοινωνιών, ασφάλειας υπολογιστών κ.λπ.), αλλά και τούτο μόνο στον περιορισμό της εκτάσεως των υποκλοπών μπορεί να οδηγήσει, καθώς όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες του Μαξίμου, του ΥΠΕΞ και των υπουργείων και υπηρεσιών που επικοινωνούν με αυτά (π.χ., ΥΠΕΘΑ) θα συνεχίσουν να υποκλέπτονται».

Με απλά λόγια, αποκαλύπτεται πως οι Βρετανοί, συνεπώς και οι Αμερικανοί και άγνωστο ποιοί ακόμα, γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που φαίνεται να μην απασχολεί τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς καθώς δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση των Αρχών, για τον έλεγχο των όσων αποκαλύπτονται. Γίνεται εύκολα κατανοητό, πως η παρακολούθηση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Βρετανούς, συνιστά μείζονα κίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα, εσωτερική και εξωτερική πολιτική, οικονομία, ενεργειακή πολιτική κ.ο.κ..

Στο δια ταύτα, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά, όχι τόσο για τις βρετανικές πρακτικές και μεθοδεύσεις όσο για την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης να προστατέψει τα στελέχη της και κατ' επέκταση τα συμφέροντα και την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού. Επιπρόσθετα, αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ΕΥΠ για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων και όχι για την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Πώς αλλιώς δύναται να ερμηνευθεί το γεγονός πως αντί να φροντίσει για την πλήρη αποκάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων του βρετανικού δικτύου, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αναλώνεται στην παρακολούθηση των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και των τηλεφώνων τους, ενώ ταυτόχρονα αναζητά το κρυμμένο «οπλοστάσιο» της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να δώσει βάση στις φαντασιώσεις της συμμορίας που προσπαθεί εναγωνίως να αποδείξει πως ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα με τεράστια και διαρκώς αυξανόμενη λαϊκή επιρροή αποτελεί «εγκληματική οργάνωση».

Σε κάθε περίπτωση, η αντεθνική κυβέρνηση Σαμαρά εκτίθεται ανεπανόρθωτα για μια ακόμη φορά: την ώρα που οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες απορροφούν με παράνομες μεθόδους την οποιαδήποτε πληροφορία τους αφορά, η κυβέρνηση των υποτακτικών των διεθνών τοκογλύφων χρησιμοποιεί τις αρμόδιες αρχές για την συντήρηση του κυβερνητικού μύθου περί της «εγκληματικής οργάνωσης», παρά το γεγονός πως αποδείχτηκε άνθρακας ο «θησαυρός» και παραμύθια τα όσα δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη και ψευδομάρτυρες. Η πραγματικότητα κατόπιν όλων αυτών, είναι η εξής: η κυβέρνηση Σαμαρά όχι μόνο δρα αντισυνταγματικά και παράνομα αλλά επιπλέον θέτει σε τεράστιο κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας!