Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Κούλογλου

Παρότι υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την άνανδρη δολοφονία των Συναγωνιστών Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη από κάποια καθάρματα, τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν υπό την ονομασία «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις»,
νομίζουμε ότι το όλο θέμα είναι άκυρο εξ αρχής. Και αυτό συμβαίνει επειδή τίποτα σ' αυτή την Χώρα δεν μπορεί να ισχύει αν δεν συμβαδίζει με τις απόψεις και τις «αποκαλύψεις» του Στέλιου Κούλογλου. Ο δημοσιογράφος αυτός αμφισβήτησε, για μια ακόμη φορά, ότι και αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα εις βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (αυτή τη φορά μάλιστα με δύο νεκρούς και έναν ακόμη βαρύτατα τραυματισμένο) ήταν από ακροαριστερούς ή αναρχικούς δολοφόνους, αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα ότι μπορεί να το κάναμε Εμείς. Ε, για να το λέει ο Κούλογλου έτσι θα είναι, καθώς πρόκειται για τον γνώστη της απόλυτης αλήθειας.

Τι σημασία έχει ότι στάλθηκε προκήρυξη; Αφού ο Κούλογλου έχει διαφορετική άποψη είναι σαν να μην ισχύει αυτή τη προκήρυξη. Πέρα από τον σαφέστατο ειρωνικό χαρακτήρα των όσων γράφουμε είναι φανερό ότι ο άνθρωπος αυτός γελοιοποιήθηκε με την «ανάλυση» του για άλλη μια φορά. Δεν είναι η πρώτη φορά, βεβαίως. Και στο παρελθόν, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία μας σε Ασπρόπυργο και Πειραιά, είχε αφήσει περίπου τα ίδια υπονοούμενα. Στην περίπτωση, όμως, του Νέου Ηρακλείου δεν είχαμε απλώς υλικές ζημιές, αλλά την δολοφονία δύο Αθώων ανθρώπων.

Το κείμενο του Κούλογλου για τις άνανδρες αυτές δολοφονίες λειτουργούσε εμμέσως ως «πλυντήριο» για τις άμεσες ευθύνες της άκρας αριστεράς για το διπλό φονικό. Αυτό ακριβώς σχολιάσαμε με το κείμενο - απάντηση στις αθλιότητες του Κούλογλου, ο οποίος προκειμένου να «βγάλει λάδι» τα αποβράσματα της κόκκινης τρομοκρατίας, δεν δίστασε να πει πράγματα εντελώς αναληθή, όπως άλλωστε φάνηκε και με την ανάληψη ευθύνης από τους εγκληματίες αυτούς. Όταν, λοιπόν, γράφαμε ότι «η όλη αντιμετώπιση, όμως, του θέματος είναι ξεκάθαρη αλητεία και έτσι θα αντιμετωπισθεί» εννοούσαμε ότι το κατάπτυστο αυτό κείμενο θα απαντηθεί αρθρογραφικά με ένα κείμενο καταπέλτης εναντίον του Κούλογλου.

Πριν συνεχίσω θα πρέπει να τονίσω ότι το σημερινό κείμενο ούτε απολογητικό χαρακτήρα έχει, ούτε φυσικά σκοπεύω να ανοίξω διάλογο με τον Κούλογλου. Απλώς, βάζει τα πράγματα στην θέση τους μετά την εκστρατεία παραπληροφόρησης από τον τέως συνεργάτη της κρατικής τηλεόρασης με την πολύ χαμηλή τηλεθέαση. Αντί, λοιπόν, ο Κούλογλου να σιωπήσει (δεν λέμε να ντραπεί) αντιλαμβανόμενος την γκάφα που έκανε, φτύνοντας ουσιαστικά στους τάφους των δύο νεκρών παλικαριών «ζητάει και τα ρέστα» (για να μιλήσουμε στην γλώσσα του χρήματος.).

Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι έκανε «μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τις συνεχείς απειλές εναντίον της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, που δημοσιεύονται τελευταία στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής και σε συγγενή νεοναζιστικά sites», όπως χαρακτηριστικά γράφει στην δική του ιστοσελίδα. Ο φαντασιόπληκτος Κούλογλου, που ανακάλυψε ότι το Σαββατοκύριακο μετά την δολοφονία του Γιώργου και του Μανώλη «επρόκειτο να γίνουν και νέες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής», αλλά αυτές υποτίθεται ότι ματαιώθηκαν λόγω της δολοφονίας τους, καλό θα είναι να αναφέρει που είδε τις «συνεχείς απειλές εναντίον της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, που δημοσιεύονται τελευταία στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής». Ελάχιστα έχουμε ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες με τον Κούλογλου και όταν γίνεται αυτό αφορά απαντήσεις σε δικά του κείμενα που μας αφορούν. Τι, επομένως, εννοεί ως «απειλές» και μάλιστα «συνεχείς» ο αντιπαθής δημοσιογράφος;

Μήπως ότι δεν του ζητούμε ταπεινά συγνώμη, όταν μας συκοφαντεί και του απαντάμε; Ο τέως αμειβόμενος της ΕΡΤ, ο οποίος απ' ότι είδαμε σε κάτι αφίσες δεν έχει εκπληρώσει και τις υποχρεώσεις του με τον καλύτερο τρόπο σε πρώην εργαζομένους του, αντιμετωπίστηκε με τον τρόπο που άρμοζε. Νόμιμα και έντιμα.

Αν κάποιοι άλλοι, σε κάποια άλλα έντυπα και sites, «τον απειλούν», όπως υποστηρίζει, αυτό δεν αφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τον συμβουλεύουμε να αλλάξει τους δικηγόρους που του έδωσαν την φαεινή αυτή ιδέα και ας γνωρίζει ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν υπάρχει μόνο για να κάνει μηνυτήριες αναφορές ο ίδιος, αλλά και για να δέχεται, αν χρειαστεί.

Όσο για την «Εφημερίδα των Συντακτών» (γνωστή και ως εφημερίδα των φωτομοντάζ), φαίνεται ότι θα αποκτήσει μια ακόμη προσωνυμία, αυτή της «εφημερίδας των γραπτομοντάζ», καθώς αναφερόμενη στο ζήτημα αυτό έγραψε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο υποφαινόμενος «εξαπολύει απειλές και ύβρεις εναντίον του Στέλιου Κούλογλου οι οποίες προτρέπουν στη φυσική εξόντωσή του»! Η μόνη εξόντωση, η οποία συμβαίνει είναι αυτή της σοβαρότητας και δείχνει δυστυχώς ότι ο Κούλογλου βρίσκει γραφικούς συμπαραστάτες στο παραλήρημά του.

Επαναλαμβάνω και πάλι ότι το κείμενο αυτό δεν είναι απολογητικό, γιατί ακριβώς δεν είναι δυνατόν να απολογηθώ σ' έναν τύπο που έχει γράψει άρθρο με τίτλο «κωλοέλληνες» στο παρελθόν. Ούτε διάλογο πρόκειται να ανοίξω με έναν τύπο, ο οποίος δεν σεβάστηκε την μνήμη των νεκρών Συναγωνιστών μας με ένα κείμενο που «θόλωνε τα νερά» ως προς την ταυτότητα των δολοφόνων.

Τελειώνοντας του συνιστούμε να κάνει υπομονή και να εύχεται να πραγματοποιηθεί η συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και τον καλέσουν ξανά στην Κρατική Τηλεόραση. Γιατί πως θα ζήσουμε αν δεν μας διαμορφώνει την συνείδηση ο πρώην (;) σταλινικός Κούλογλου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Ας συμβουλευτεί τους δικηγόρους του ο Κούλογλου (ελπίζουμε να βρει καλύτερους αυτή την φορά) για να του πουν αν η αναφορά του σε συγκεκριμένο πρόσωπο, με τον τρόπο που το κάνει, ενδεχομένως του γυρίσει «μπούμερανγκ» και θεωρηθούν πλέον τα δικά του λεγόμενα ως «απειλή εναντίον της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας».

Υ.Γ.2: Αληθεύει τελικά ή όχι ότι ο Κούλογλου, όπως έγραψε στο παρελθόν εβδομαδιαία εφημερίδα, ζούσε πολυτελώς, οδηγώντας SAAB κάμπριο και έστελνε τα παιδιά του στον Αμερικανικό Κολέγιο; Γιατί αν αληθεύει μιλάμε για τον ορισμό του "αριστερού".