Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Για ακόμη μια φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα ο υβριστής της Χρυσής Αυγής Πρετεντέρης

Ο κατεξοχήν συστημικός δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης εκτίθεται ανεπανόρθωτα πολλές φορές μέσα από τα γραπτά του.
Το ίδιο συνέβη και με το κείμενό του, το οποίο δημοσιεύθηκε στα «Νέα» της Δευτέρας. Αναφερόμενος σε κάποιες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση περί «πολέμου» γράφει ο «θεωρητικός» του εκσυγχρονισμού:

«Δεν πρόλαβε άλλωστε ο Βούτσης να αφήσει το μικρόφωνο και οι «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» συμφώνησαν μαζί του. Έχουμε «ταξικό εμφύλιο πόλεμο» δήλωσαν στην προκήρυξη με την οποία, προκρίνουν την ευγενή μέθοδο «να τους ανοίγεις το κεφάλι με σφυρί, να τους κόβεις το χέρι με δρεπάνι». Θα μου πείτε ότι ο Βούτσης δεν εννοεί αυτόν τον πόλεμο. Μπα; Τότε ποιον ακριβώς εννοεί; Τον πόλεμο που δεν θα τρέχει αίμα; Που δεν θα υπάρχουν θύματα; Που δεν θα κόβουν χέρια και κεφάλια;».

Δεν ξέρουμε πού είχε το μυαλό του ο διαπρεπής τηλεχούλιγκαν όταν έγραφε αυτό το κείμενο. Στην προσπάθειά του να ταυτίσει τον Βούτση με τους αληταράδες δολοφόνους πέφτει ο ίδιος στην παγίδα που πήγε να στήσει. Γιατί όταν ο Πρετεντέρης μετά το κυνήγι μαγισσών εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πρωταγωνιστούσε στην αήθη επίθεση, μιλώντας για «εγκληματική οργάνωση», «συμμορία μαχαιροβγαλτών», «καμόρα» , «μαφία», ταυτίζεται ουσιαστικά με τους ανάλογους χαρακτηρισμούς που έκαναν οι θρασύδειλοι δολοφόνοι του Γιώργου και του Μάνου. Όταν μάλιστα, παριστάνοντας τον εισαγγελέα, μοίραζε και 500 χρόνια φυλακή σε κάθε Χρυσαυγίτη, λες και πρόκειται για στραγάλια, τότε ισοδυναμεί αυτές τις απίστευτες ποινές με την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής από μέλη και οπαδούς της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Φαίνεται, όμως, ότι για τον Πρετεντέρη οι ζωές των Χρυσαυγιτών δεν έχουν ανθρώπινη υπόσταση, καθώς λίγη ώρα μετά τις δολοφονίες του ξέφυγε (;) η απαράδεκτη φράση «Θα μπορούσε να σκοτωθεί και κανένας άνθρωπος». Χρησιμοποιώντας την φρασεολογία και την επιχειρηματολογία του Πρετεντέρη στην ενασχόλησή του με τον Βούτση θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν τα εννοεί έτσι ο δημοσιογράφος τους ΔΟΛ.

Μπα; Και πώς τα εννοεί; Τι ακριβώς εννοεί όταν παρουσιάζει ως πρόσωπα του χειρότερου ηθικού περιεχομένου τους Χρυσαυγίτες;  Όταν, λοιπόν, αφαιρεί κάθε ίχνος ανθρωπιάς από τους Χρυσαυγίτες το επόμενο βήμα είναι κάποιοι να πάρουν στα σοβαρά τα λεγόμενά του, αφαιρώντας τις ζωές τους. Γι αυτό και θεωρούμε και την αφεντιά του ως έναν από τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας των Συναγωνιστών μας.

Βεβαίως, λίγο πιο κάτω, ο ασύλληπτος εκσφενδονιστής πλαστικών μπουκαλιών «την μπαίνει» στον Βούτση, για την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΜΜΕ, λέγοντας τα εξής:

«Διότι δεν γίνεται να είσαι σε πόλεμο με τα «μιντιακά συμφέροντα» να καταγγέλλεις τα «κανάλια της διαπλοκής», να θεωρείς παράνομη τη λειτουργία τους και χαριστικές τις άδειες, αλλά την ίδια στιγμή να ξημεροβραδιάζεσαι στο Mega, στον Antenna, στον Σκάι, στον Alpha και στο Star. Ούτως ή άλλως, όλοι οι σταθμοί με τους ίδιους κανόνες λειτουργούν και με τις ίδιες άδειες εκπέμπουν. Με άλλα λόγια, και για να δανειστώ τον πολεμοχαρή παραλληλισμό του Βούτση, δεν γίνεται και να βρίσκεσαι σε πόλεμο και να πηγαινοέρχεσαι για καφέ στο επιτελείο του εχθρού».

Με απλά λόγια, ο Πρετεντέρης «αδειάζει» τον Βούτση για την προνομιακή συμπεριφορά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Σταθμούς οι οποίοι ουσιαστικά αδειοδοτήθηκαν σκανδαλωδώς από την συγκυβέρνηση.

Το μόνο κόμμα το οποίο είναι παντελώς αποκλεισμένο από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και αυτό γιατί είμαστε η μόνη Γνήσια και Συνεπής αντισυστημική – αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ