Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει επισήμως και σε όλους τους τόνους διακηρύξει την αναγκαιότητα της διερεύνησης όλων ανεξαιρέτως των σκανδάλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, σκάνδαλα τα οποία συνέβαλαν στην σημερινή άθλια οικονομική κατάσταση της Πατρίδος μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν μπορεί παρά να στηρίξει απερίφραστα την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Βεβαίως, εν αντιθέσει προς το Σύριζα το οποίο υποβάλλει την πρόταση περιοριζόμενο στην αναζήτηση των ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, απαιτεί την συνολική διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των υπουργών Άμυνας τα τελευταία 15 έτη. Η πρόταση Σύριζα στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων και στην πιθανή άντληση μικροκομματικού οφέλους, εάν περιοριστεί στην περίπτωση Βενιζέλου. Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή ζητά να έρθουν στο φως όλα όσα διαμείφθηκαν κατά τη διάρκεια 15 αμαρτωλών ετών, στα οποία η πολιτική εξουσία και το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέστησε το μείζον εθνικό ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της χώρας σε πεδίο αδιαφάνειας, μαύρου χρήματος και μιζών. Υπό αυτό το πρίσμα, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα σαφέστατα στηρίζει την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Πολύ περισσότερο όμως, στηρίζει την ανάδειξη της αλήθειας στο σύνολο και όχι εν μέρει. Ως εκ τούτου, οι ποινικές ευθύνες μιας βρώμικης υπόθεσης που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης, αυτής του σκανδάλου των υποβρυχίων, θα πρέπει να αναζητηθούν και πέραν του Βενιζέλου, στους πολιτικούς παράγοντες που συμμετείχαν στις σχετικές αποφάσεις, ανεξαρτήτως του αν καλύπτονται από τον αναίσχυντο και κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Με αφορμή την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου: "Η Χρυσή Αυγή στηρίζει απερίφραστα την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η διερεύνηση αυτής της βρώμικης υπόθεσης δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου, αλλά να αγγίξει όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί άμυνας τα τελευταία 15 αμαρτωλά χρόνια (Μεϊμαράκης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου κλπ). Όλα στο φως για όσους πήραν μίζες και μαύρο χρήμα, ακόμα και αν καλύπτονται από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών".

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει επισήμως και σε όλους τους τόνους διακηρύξει την αναγκαιότητα της διερεύνησης όλων ανεξαιρέτως των σκανδάλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης,
σκάνδαλα τα οποία συνέβαλαν στην σημερινή άθλια οικονομική κατάσταση της Πατρίδος μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα δεν μπορεί παρά να στηρίξει απερίφραστα την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Βεβαίως, εν αντιθέσει προς το Σύριζα το οποίο υποβάλλει την πρόταση περιοριζόμενο στην αναζήτηση των ποινικών ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εκφράζοντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, απαιτεί την συνολική διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των υπουργών Άμυνας τα τελευταία 15 έτη.

Η πρόταση Σύριζα στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων και στην πιθανή άντληση μικροκομματικού οφέλους, εάν περιοριστεί στην περίπτωση Βενιζέλου. Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή ζητά να έρθουν στο φως όλα όσα διαμείφθηκαν κατά τη διάρκεια 15 αμαρτωλών ετών, στα οποία η πολιτική εξουσία και το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέστησε το μείζον εθνικό ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της χώρας σε πεδίο αδιαφάνειας, μαύρου χρήματος και μιζών.

Υπό αυτό το πρίσμα, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα σαφέστατα στηρίζει την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Πολύ περισσότερο όμως, στηρίζει την ανάδειξη της αλήθειας στο σύνολο και όχι εν μέρει. Ως εκ τούτου, οι ποινικές ευθύνες μιας βρώμικης υπόθεσης που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης, αυτής του σκανδάλου των υποβρυχίων, θα πρέπει να αναζητηθούν και πέραν του Βενιζέλου, στους πολιτικούς παράγοντες που συμμετείχαν στις σχετικές αποφάσεις, ανεξαρτήτως του αν καλύπτονται από τον αναίσχυντο και κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Με αφορμή την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου: "Η Χρυσή Αυγή στηρίζει απερίφραστα την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Η διερεύνηση αυτής της βρώμικης υπόθεσης δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στις ποινικές ευθύνες Βενιζέλου, αλλά να αγγίξει όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί άμυνας τα τελευταία 15 αμαρτωλά χρόνια (Μεϊμαράκης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου κλπ). Όλα στο φως για όσους πήραν μίζες και μαύρο χρήμα, ακόμα και αν καλύπτονται από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών".