Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Φανατικός Συριζαίος δηλώνει ο κατηγορούμενος για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα

Γνωστός αναρχικός και φανατικός Συριζαίος δικάζονται στην Κύπρο για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα



Την 23 Ιούνιου του 2012 «άγνωστοι» είχαν στήσει καρτέρι και γάζωσαν πέντε άνδρες που εργάζονταν ως φρουροί ασφαλείας επιχειρηματία στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Όλα έγιναν στις 3.30 τα ξημερώματα. Ενώ οι 5 βρίσκονταν σε αυτοκίνητο που κινείτο σε σκοτεινό δρόμο της περιοχής, οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του οχήματος το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Οι δράστες πλησίασαν το όχημα και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τα πέντε πρόσωπα στο κεφάλι και στο στήθος. Ο θάνατος των δύο ήταν ακαριαίος, ενώ οι άλλοι τρεις υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.


Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος στην περιοχή της Αγίας Νάπας κατέγραψαν τον έναν από τους δύο εκτελεστές να πυροβολεί και να σκοτώνει εν ψυχρώ μέσα σε 15 δευτερόλεπτα 5 ανθρώπους. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής, που εξέταζε πιθανές διασυνδέσεις τους με τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα. Η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την Interpol και τις κυπριακές διωκτικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τους Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδη. Μάλιστα τον Μαμαλικόπουλο τον συνέλαβαν μέσα σε κατάληψη αναρχικών στο κέντρο της Αθήνας!

Το προφίλ τον δραστών
Ο 29χρονος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος είχε ενεργή δραστηριότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα σε ηλεκτρονική του ανάρτηση, τον Μάιο του 2010, κατήγγειλε ότι «αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν και τον έριξαν από τη μηχανή του». Ο ίδιος, στην ανάρτηση εξηγούσε την επίθεση εναντίον του: «επειδή ανήκω στον αναρχικό χώρο και συμμετέχω σε όλες τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες». Τα τελευταία χρόνια και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν διαπιστώσει ότι είχε συναντήσεις με άτομα που είχαν κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό ΗΟΤ-DOC ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, προφυλακισμένος στην Κύπρο για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, είναι ο άνθρωπος που εκτέλεσε το συμβόλαιο δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.


Ο 41χρονος Αναστάσιος Τσεχιλίδης που διέμενε με συγγενείς του στη Ν. Ιωνία είχε κατηγορηθεί τρεις φορές στο παρελθόν για διακίνηση κοκαΐνης. Στις δύο πρώτες δεν είχε συγκατηγορούμενο και οι υποθέσεις για τις οποίες είχε βρεθεί κατηγορούμενος θεωρούνταν «μικρού βεληνεκούς». Ωστόσο, στις 17 Ιουλίου του 2010, είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα 12 άτομα για την μεταφορά 83,7 κιλών κοκαΐνης από τη Βενεζουέλα, με το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Dodo» που κατέπλευσε στα Σύβοτα της Λευκάδας. Τότε, στη διάρκεια αυτών των ερευνών, η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακαλύψει δεκάδες όπλα -ανάμεσά τους και Glock- που χρησιμοποιούσε το ίδιο κύκλωμα. Μέλη της ίδιας σπείρας είχαν συνδεθεί και με την υπόθεση μεταφοράς εξαρτημάτων υποπολυβόλων μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» -που είχε αποκαλυφθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Ο 41χρονος κατηγορούμενος για το «φονικό της Νάπα», είχε μείνει στις φυλακές Κορυδαλλού, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης για ένα περίπου χρόνο και απηλλάγη στην δίκη, για τα ναρκωτικά της Λευκάδας, που έγινε σε πρώτο βαθμό. Είχε συνεχείς επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και δήλωνε ότι κατά καιρούς εργαζόταν ως κηπουρός, σερβιτόρος, υπάλληλος σούπερ μάρκετ.

Μετά από περίπου ένα χρόνο, στην δίκη που διεξάγεται στην Κύπρο οι δύο δράστες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Όμως ο Μαμαλικόπουλος είναι ταυτοποιημένος με ηλεκτρονικά μέσα. Το χαρακτηρίζουν μοναδικό εκτελεστή ο οποίος με την μέθοδό του υπογράφει τα εγκλήματά του.

Θεωρούν πως έχει σκοτώσει κατ’επανάληψη γιατί είναι αδύνατο από εγκληματολογικής άποψης, ένας χρήστης όπλου ακόμη και πολύ καλός σκοπευτής να δράσει τόσο ψύχραιμα, γρήγορα και χωρίς αναστολές σε ανθρώπινους στόχους. Η υπερασπιστική γραμμή που κρατάνε είναι ότι βρέθηκαν στην Αγία Νάπα για διακοπές επειδή κέρδισαν 8.000 ευρώ σε παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

Στην τελευταία συνεδρίαση της δίκης ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης με ανώμοτη δήλωση ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι δεν ήθελε να απολογηθεί αλλά να δώσει ορισμένες εξηγήσεις, σημειώνοντας πως «ήταν στη λάθος ώρα και τη λάθος στιγμή».  Πρόσθεσε πως συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο στις αρχές Ιουνίου 2012, ο οποίος του πρότεινε να κάνουν μαζί διακοπές, σημειώνοντας πως επειδή είχε ορισμένα δικά του προβλήματα είδε την πρόταση «ως ευκαιρία εκτόνωσης, χαλάρωσης και διαφυγής». Ξέρουμε ότι στην Αγία Νάπα υπάρχει έκλυτη ζωή και αποχαλιναγώγηση ηθών ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμα ότι στις 17 Ιουνίου διέκοψαν τις διακοπές τους και πήγαν στην Ελλάδα «ύστερα από δική μου επιμονή για να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί είμαι φανατικός οπαδός».

Από την απολογία αυτή ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για άλλη μια φορά για το ποιόν των οπαδών και ψηφοφόρων του Σύριζα! Δολοφονίες, ναρκωτικά αλλά πάνω απ' όλα η επιμονή τους να ψηφίσουν το κόμμα που τους εκπροσωπεί!  Φυσικά κανένα ΜΜΕ, σε Ελλάδα ή Κύπρο, δεν ασχολήθηκε με την κομματική ταυτότητα και την κυνική ομολογία του φανατικού Συριζαίου οπαδού. Μάλιστα ο φερόμενος και ως δράστης επικαλείται τις σχέσεις του με τον Σύριζα για  να τύχει καλύτερης μεταχείρισης από το δικαστήριο. Άραγε θα ψάξει ποτέ κανείς τις υπόγειες δοσοληψίες μεταξύ υποκόσμου, του Σύριζα και των συνιστωσών του;

Το βασικό θέμα είναι ότι μπροστά μας ξετυλίγεται μια πολύ σοβαρή υπόθεση ίσως και συγκροτημένη εγκληματική οργάνωση υπό την κάλυψη πολιτικών κομμάτων, με συμβόλαια θανάτου, εμπόριο ναρκωτικών, διακίνηση όπλων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πολλαπλές δολοφονίες εντός και εκτός Ελλάδος με τους ταυτοποιημένους δράστες να δηλώνουν ξεκάθαρα την πολιτική τους ταυτότητα και κανένας να μην ασχολείται!