Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των ετεροχρονισμένων δηλώσεων γέννησης στο Δήμο Αθηναίων

Μεγάλες οι ευθύνες του λαθροδήμαρχου Καμίνη

Προσπαθεί να αποποιηθεί τις καταφανείς ευθύνες του ο λαθροδήμαρχος Καμίνης,
τώρα που η χιονοστιβάδα των εξελίξεων, σχετικά με τις παράνομες εγγραφές γεννήσεων, απειλεί να τον συμπαρασύρει. Ο Καμίνης στην αρχή προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στο δήθεν απαρχαιωμένο σύστημα, όμως όταν απεδείχθη ότι έπρεπε να το έχει φροντίσει αυτό εδώ και πέντε μήνες, έκρουσε πρύμναν .

Όμως οι εξελίξεις συνεχίζουν να είναι ραγδαίες και έτσι από ότι φαίνεται από τις αποκαλύψεις οι ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων παρουσιάζουν έξαρση επί δημαρχίας Καμίνη. Συγκεκριμένα από τις 50 το 2011, το 2012 αυξήθηκαν σε 200, ενώ το 2013 φτάνουν τις 400. Έτσι με φόντο τις προαναγγελθείσες έρευνες για τα περιστατικά, ο Καμίνης αποφάσισε να «ξηλώσει» τους μέχρι χθες εκλεκτούς του, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Όμως τα ερωτήματα παραμένουν. Αν δεν έχει ευθύνη για αυτό το σκάνδαλο ο προϊστάμενος του Δήμου, ποιος άλλο μπορεί να έχει; Ποια είναι η δουλειά του δημάρχου, αν δεν είναι να ελέγχει τις υπηρεσίες του δήμου που διοικεί; Ιδιαιτέρως αν σκεφτεί κανείς τις παρελθούσες δηλώσεις Καμίνη για στήριξη στους Ρομά και τους λαθρομετανάστες, η όλη υπόθεση αρχίζει και «μυρίζει» πολύ άσχημα. Το σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση ένα τόσο ηχηρό σκάνδαλο εντός του δήμου, απαιτεί αν μη τι άλλο την παραίτηση του λαθροδήμαρχου Καμίνη, ο οποίος εν τέλει φέρει την ευθύνη για ότι συμβαίνει εντός του Δήμου.

Πάντως εμείς ακόμη περιμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του δημάρχου και από ότι φαίνεται θα περιμένουμε… πολύ, αφού στην Ελλάδα οι «προοδευτικοί» δεν ελέγχονται από τον νόμο, από ότι φαίνεται.