Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ – ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;



Γράφει ο Αντίοχος

Είναι προφανές, ότι τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Σαμαρά στήνει σκηνικό πρόωρων εκλογών, με αφορμή τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων για νέα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Νέα μέτρα, που έχουν προαποφασιστεί και υπογραφεί!



Ποια είναι η πραγματικότητα; Αυτή τη στιγμή, σε όλες τις δημοσκοπήσεις (τις κανονικές κι όχι αυτές τις… πέτσινες που δημοσιεύονται) είναι πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι πολύ πίσω, αλλά είναι πίσω. Αν, λοιπόν, ληφθούν και νέα μέτρα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, την αποτυχία της επιχείρησης καταστολής κατά της Χρυσής Αυγής, τον χειμώνα που έρχεται και αναμένεται πολύ βαρύς, με τον κοσμάκη να ξεπαγιάζει χωρίς θέρμανση, κ.τ.λ., τότε η ΝΔ πάει για συντριβή στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές-περιφερειακές του Μαΐου, που δε θα της επιτρέψουν να μείνει ούτε μία ώρα παραπάνω στην εξουσία. Έτσι, μοιραία θα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, σαν… πρόβατο στη σφαγή!

Από την άλλη, οι γερμανικές αρχές κατοχής βλέπουν ότι η κυβέρνηση σέρνεται και δεν ανταποκρίνεται, δε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους, για συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, μαζικές απολύσεις, επιβολή νέων φόρων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κ.τ.λ.

Το σχέδιο του φον Αντωνάκη, είναι να παραιτηθεί συγκρουόμενος με την τρόικα, αρνούμενος (δήθεν) να επιβάλλει νέα μέτρα στον ήδη εξουθενωμένο λαό. Το «ηρωικόν» του πράγματος, σε συνδυασμό με το χτύπημα κατά της Χρυσής Αυγής που νομίζει ότι έχει επιφέρει, πιστεύει ότι μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω και να μπορέσει να επανεκλεγεί. Και μετά, με νωπή λαϊκή εντολή, να μας αλλάξει τα φώτα!

Θα του επιτρέψουν, όμως, οι Γερμανοί κατακτητές; Ιδού η απορία, που αναμένεται να μας λυθεί τις επόμενες ημέρες…