Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Νέο φιάσκο του καθεστώτος - Πόρισμα ΕΛΑΣ: Παραμύθι οι θύλακες της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία

Το προηγούμενο Σάββατο είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με έναν μαθητή Λυκείου,
ο οποίος μας επισκέφτηκε στο γραφείο μας, με την συνοδεία του κηδεμόνα του. Από την πρώτη στιγμή μπορούσε κανείς να διακρίνει την ευφυΐα του νεαρού (άριστος μαθητής), ο οποίος μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερα ενημερωμένος για τις πολιτικές εξελίξεις, δείχνοντας αρκετά ώριμος για την ηλικία του.

Το αντικείμενο της συνομιλίας μας ήταν ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Λύκειο όπου σπουδάζει. Δεν άκουσα κάτι που δεν περίμενα, όμως βλέποντας τον μαθητή να μιλάει με πάθος για την διαστρέβλωση του νοήματος του Μεγάλου Όχι, ένιωσα ότι οφείλω να σας μεταφέρω στις σχολικές αίθουσες της «Ελλάδας» του 2013.

Ο φίλος μας – ας τον πούμε Λευτέρη, γιατί είναι ένα ελεύθερο ελληνόπουλο – έβγαλε από τις τσέπες του κάποια χαρτιά και μου τα έδωσε. Το ένα ήταν κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις για το καρναβάλι που έζησε. Το δεύτερο ήταν το πρόγραμμα της γιορτής και το τρίτο ήταν πολυτελές τετρασέλιδο φυλλάδιο της… ΚΝΕ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, δεν έχω κάτι να σχολιάσω πέραν του γεγονότος ότι το δημόσιο σχολείο επέτρεψε την διανομή πολιτικού υλικού από νοσταλγούς του Θανάση Κλάρα και της «Σοβιετικής Ένωσης». Εξήγησα στον πατέρα του Λευτέρη ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται στα σχολεία. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες οπότε πάμε παρακάτω.

Με την πρώτη ανάγνωση, το πρόγραμμα της γιορτής δεν είχε κάτι το μεμπτό. Βέβαια, απουσίαζε η οποιαδήποτε αναφορά στον Ιωάννη Μεταξά (ο Λευτέρης με διαβεβαίωσε ότι δεν ακούστηκε ούτε ως αναφορά το όνομά του). Σε συνδυασμό όμως με τις σημειώσεις του μαθητή, καταλάβαινες εύκολα ότι η Εθνική Επέτειος είχε μεταλλαχθεί σε μια προπαγανδιστική μηχανή εκτόξευσης λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής. Όχι αόριστα κατά του «φασισμού», αλλά στοχευμένα  εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών.

Στις ομιλίες ξεχώριζαν οι αναφορές στον Βελουχιώτη και την δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ενδιάμεσα υπήρχαν προβολές τηλεοπτικού υλικού όπου ήταν άμεση η σύνδεση του Χίτλερ με την Χρυσή Αυγή. Για παράδειγμα υπήρχε μια εικόνα Γερμανών Εθνικοσοσιαλιστών και στη συνέχεια ακολουθούσε μία από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Οι μαθητές έβλεπαν Χίτλερ και από δίπλα τον Αρχηγό μας Ν. Μιχαλολιάκο. ΕΛΜΕ είναι αυτή και μετά… «μάθε παιδί μου γράμματα».

Ρώτησα τον πατέρα του Λευτέρη αν αντέδρασε κανείς από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και η απάντηση ήταν αρνητική. Βάσει εκλογικών συσχετισμών, ανάμεσα στους γονείς θα είναι πολλοί υποστηρικτές μας, όμως η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς δεν μπορεί να υποτιμάται. Ο Λευτέρης επίσης εκτιμούσε πως μια πιθανή αντίδραση, μόνο προβλήματα θα μπορούσε να του προκαλέσει.
Ρώτησα τον μικρό μας φίλο αν έχει ακούσει για το «ψευτορωμαίικο» και μου είπε πως είχε διαβάσει την λέξη στην ιστοσελίδα μας. «Λευτέρη», του είπα, «αυτά είναι το ψευτορωμαίικο», δείχνοντας τα χαρτιά που μου είχε παραδώσει.

Λίγο πριν φύγει ο μαθητής με τον πατέρα του, του χαμογέλασα και του είπα: «Να μην στενοχωριέσαι για αυτά που ακούς. Να χαμογελάς. Να χαίρεσαι γιατί το μίσος τους για τον Εθνικισμό, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα θα νικήσει».

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ