Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πέντε βο(υ)λευτές του συνταγματικού τόξου (ουδείς της Χρυσής Αυγής) υπόλογοι για πόθεν έσχες

Την ώρα που τα παπαγαλάκια του συστήματος διαψεύστηκαν πανηγυρικά με τα μυθεύματα για τους κρυφούς χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής,
η επιτροπή  των Πόθεν Έσχες της Βουλής εντόπισε μαύρη τρύπα στα οικονομικά πέντε βουλευτών στο πλαίσιο αναδρομικού ελέγχου που έγινε στα εισοδήματά τους.

Η Επιτροπή που συνεδρίασε χθες ανακάλυψε πως πέντε βουλευτές φέρονται να απέκρυψαν σημαντικά ποσά στις δηλώσεις πόθεν έσχες που αφορούν υπέρβαση δαπανών. Ο εντοπισμός των πρώην βουλευτών έγινε μετά από έλεγχο και αφορούσε τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος που εμφανίζει τις μεγαλύτερες αποκλίσεις σε σχέση με τα εισοδήματα και τα έσοδα που έχει δηλώσει, είναι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σταθάκης, ο οποίος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ποσό των 120.000 ευρώ. Εν συνεχεία, αποκλίσεις φέρεται να έχει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει υπέρβαση εξόδων συνολικού ποσού 32.000 ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Η τρίτη περίπτωση αφορά τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος φέρεται να έχει αποκλίσεις 44.000 στη δήλωση πόθεν έσχες. Με αποκλίσεις και η δήλωση πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Σκουλά ο οποίος φέρεται να μην μπορεί να δικαιολογήσει 81.000 ευρώ. Τέλος, ποσό 55.000 ευρώ δεν μπορεί να δικαιολογήσει και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ηλίας Καλλιώρας.

Οι πέντε βουλευτές θα κληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα να παραστούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να δώσουν εξηγήσεις, οι οποίες εάν δεν κριθούν επαρκείς, τότε η επιτροπή θα παραπέμψει τις υποθέσεις στην Εισαγγελία. Στο πλαίσιο της... ισονομίας βέβαια, αν οι περιπτώσεις αφορούσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα είχαν ήδη οδηγηθεί σιδηροδέσμιοι στα πιο σκοτεινά μπουντρούμια...