Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ανησυχεί πολύ ο Γιάγκλαντ για το αν «είναι καλά δεμένη η υπόθεση της Χρυσής Αυγής»

Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» της Πέμπτης υπάρχει το παρακάτω σχόλιο το οποίο και σας παραθέτουμε: «Μια κοινή ερώτηση υπέβαλε προς όλους τους συνομιλητές του (Σαμαράς, Μεϊμαράκης, Βενιζέλος, Μπακογιάννη)
ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. «Είναι καλά δεμένη η υπόθεση της Χρυσής Αυγής;» ρώτησε ο Νορβηγός και οι απαντήσεις που έλαβε ήταν σχετικά καθησυχαστικές. Γράφω «σχετικά», γιατί το εθνικό μέτωπο ήταν ενιαίο, αλλά ανάλογα με τον συνομιλητή υπήρχαν αποχρώσεις. Όλοι  πάντως ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων».

Πολύ ανήσυχο τον είδαμε τον Γιάγκλαντ. Γιατί άραγε; Μήπως του «σφύριξαν» ότι το κατηγορητήριο, με το οποίο διώκεται η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, είναι όχι απλώς σαθρό και διάτρητο αλλά αποτελεί τον ορισμό της γελοιότητας; Είναι λογικό, λοιπόν, να αμφιβάλλει για τις ικανότητες των συνομιλητών του, οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται  είναι ικανοί στο να καταστρέφουν την Χώρα και να την ξεπουλούν στους διεθνείς τοκογλύφους, αλλά ανίκανοι στο να στήσουν μια καλή και πιστευτή σκευωρία εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Βεβαίως, αυτή η ανησυχητική ερώτηση του Γιάγκλαντ προς τους συνομιλητές του, οι οποίοι αποτελούν την «αφρόκρεμα» της μνημονιακής συγκυβέρνησης, συν τοις άλλοις αποτελεί μια ξεκάθαρη επέμβαση τόσο στα εσωτερικά ζητήματα μιας ανεξάρτητης (εδώ γελάστε…) Χώρας όσο και σε θέματα Δικαιοσύνης, η οποία πρέπει να είναι ελεύθερη από κομματικές προσεγγίσεις και επιθυμίες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς εννοεί ο συντάκτης του κειμένου με την έκφραση στο τέλος ότι «όλοι πάντως ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων». Προφανώς ως «ύψος» εννοεί το μέγεθος του γλειψίματος και της δουλικότητας που επέδειξε ο καθένας από τους τέσσερις πολιτικάντηδες προς τον Ευρωπαίο αφέντη τους.

Εμείς από την μεριά μας το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι αυτοί οι συμμετέχοντες σε μια αντεθνική και αντιλαϊκή κυβέρνηση θα νιώθουν ολοένα και πιο άβολα από εδώ και πέρα, με την κατάρρευση της σκευωρίας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο. Είναι ήδη λαομίσητοι και θεωρείται σίγουρο ότι μετά τις επόμενες εκλογές θα είναι και πολιτικά τελειωμένοι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ