Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Άντρο υποκλοπών η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας- Καμία αντίδραση από την κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά

Σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας, το οποίο δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα
αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποκλοπών και παρακολούθησης των επικοινωνιών. Η είδηση αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία αποκαλύφθηκε πως η ίδια υπηρεσία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα ακόμη και ευρωπαίων πρωθυπουργών, με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο αναγκαίος για τις παρακολουθήσεις και υποκλοπές εξοπλισμός, τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή στην ταράτσα της πρεσβείας, καλυπτόμενος από κατασκευή προς αποφυγή αδιάκριτων βλεμμάτων. Τέτοιου είδους κατασκευή διακρίνεται στην οροφή της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δεν υπάρχει απλώς μονάδα καταγραφής αλλά επιπλέον και εξοπλισμός ο οποίος έχει τη δυνατότητα της αυτόματης παρακολούθησης τηλεφωνικών επικοινωνιών εξ αποστάσεως.
Το έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας, το οποίο δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό, αναφέρει πως οι πράκτορες βρίσκονται σε καθεστώς διπλωματικής ασυλίας και εργάζονται σε δωμάτια της πρεσβείας με ειδική θωράκιση. Οι ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών ονομάζονται Special Collection Service, έχουν διασκορπιστεί σε 80 χώρες, οι 19 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη. Από τις μονάδες που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε εκείνες της Αθήνας, της Βιέννης και της Μόσχας, ο εξοπλισμός είναι τηλεχειριζόμενος, δεν απαιτεί δηλαδή την παρουσία προσωπικού.

Δεν χρειάζεται καν να τεθεί το ερώτημα για το αν η κυβέρνηση των υποτακτικών της Αθήνας ζήτησε επίσημα εξηγήσεις από τις ΗΠΑ. Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κυβερνήσεων -μαριονετών των ΗΠΑ, φθάνοντας στο σημείο να υπόσχεται στους εντολείς της την εξάλειψη της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, της Χρυσής Αυγής! Είναι όμως απορίας άξιο, ποια είναι η πραγματική σκοπιμότητα της ύπαρξης του συγκεκριμένου εξοπλισμού παρακολουθήσεων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, από τη στιγμή που κυβέρνηση και κόμματα της αριστεράς και της ελαφροδεξιάς αποτελούν τους πιστότερους υπαλλήλους της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει δικαιολογημένα και με αποδείξεις πλέον, να αισθάνονται απόλυτα ανασφαλείς: οι επικοινωνίες παρακολουθούνται από τους αμερικανούς με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ραγιαδισμού και της υποτέλειας!