Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Καταδίκη του Ελληνικού Δημοσίου λόγω αβάντας 15 εκατ. ευρώ σε εταιρεία με μέτοχο τον εθνικό εργολάβο

Για μια ακόμη φορά, ο Ελληνικός Λαός καλείται να πληρώσει την προκλητική ασυλία την οποία απολαμβάνει ο εθνικός εργολάβος από τις κυβερνήσεις της κλεπτοκρατίας.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έκρινε παράνομη και ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά την πώληση γης και εγκαταστάσεων από το ελληνικό δημόσιο στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», της οποίας μέτοχος είναι ο αγαπημένος εθνικός εργολάβος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας!

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έπειτα από ελληνικές προσφυγές (από τον Μάρτιο του 2009) οι οποίες κατήγγειλαν την πώληση δημόσιας γης σε επιχειρηματίες, έναντι πινακίου φακής. Συγκεκριμένα, μετά τις ελληνικές προσφυγές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη πως το ελληνικό δημόσιο είχε προχωρήσει στην πώληση των εγκαταστάσεων της TVX στο Στρατώνι και στην Ολυμπιάδα και έκτασης γης στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», με τίμημα κατά 15 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο του πραγματικού, γεγονός που αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ως εκ τούτου, απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να ανακτήσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, εντός 4 μηνών από την έκδοση της απόφασης.

Βεβαίως, η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να πάρει πίσω το «δωράκι» που έκανε στην «Ελληνικός Χρυσός» και κατά συνέπεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε κατά του ελληνικού δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο και έκρινε ότι η μη ανάκτηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ από την «Ελληνικός Χρυσός» είναι παράνομη και ασυμβίβαστη με την κοινή αγορά!

Το πλέον εξοργιστικό στοιχείο το οποίο πιστοποιεί και την ιδιαίτερη και προνομιούχο σχέση του εθνικού εργολάβου με τις κυβερνήσεις, είναι το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανέκτησε τα 15 εκατομμύρια ευρώ από την «Ελληνικός Χρυσός» αλλά επιπρόσθετα άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης, ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Την ίδια δηλαδή ώρα που οι κυβερνήσεις των υποτακτικών πετσόκοβαν τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων οδηγώντας μεγάλο τμήμα του Λαού μας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, η κυβέρνηση προχωρούσε σε οικονομική ενίσχυση της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος ο εθνικός εργολάβος - ο οποίος μέσω της φυλλάδας «Έθνος» πρωτοστατεί στις συκοφαντίες και την λασπολογία με αφορμή  τις παράνομες και αντισυνταγματικές πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής-, ενίσχυση η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτός είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο οποίος μέσω της φυλλάδας του απαιτεί από το Καθεστώς να προστατεύσει τη «δημοκρατία» από τη Χρυσή Αυγή! Παράλληλα, από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δεν διεκδικεί τα 15 εκατομμύρια ευρώ αλλά επιπλέον προσφεύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε., ουσιαστικά κατά του εαυτού του, αναλογίζεται εύκολα κανείς το βαθμό της επιρροής του εθνικού εργολάβου στην πολιτική εξουσία. Φυσικό είναι κατόπιν τούτου, όχι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να στέλνονται στη Χαλκιδική προς διαφύλαξη των συμφερόντων του εθνικού εργολάβου, αλλά και σώματα στρατού! Ένα ολόκληρο Κράτος, στην υπηρεσία του εθνικού εργολάβου.

Τα 15 εκατομμύρια ευρώ της ενίσχυσης του ελληνικού δημοσίου προς τον προνομιούχο εργολάβο-μέτοχο της «Ελληνικός Χρυσός», δικαιολογούν αναμφισβήτητα την ανήθικη και λυσσαλέα επίθεση της εφημερίδας «Έθνος» προς το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή. Ο οποιοσδήποτε «εθνικός εργολάβος» με τις τόσο στενές (και προνομιακές) σχέσεις με το δημόσιο, θα αισθανόταν ως τη μέγιστη απειλή για τα συμφέροντά του, την διαρκή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Όταν λοιπόν το Κράτος προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του εαυτού του για να κάνει αβάντα στον εθνικό εργολάβο, δεν χρειάζεται να απορεί κανείς πως η φυλλάδα του μπορεί να σπιλώνει το Κίνημά μας, τον Αρχηγό, βουλευτές, στελέχη και απλούς πολίτες, δίχως να παρεμβαίνει η δικαιοσύνη.