Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Γράφει ο Αντίοχος.

«Ακροδεξιός εφιάλτης στο δρόμο για τις ευρωεκλογές».


Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στον Αύγουστο, αλλά ο μεγάλος εφιάλτης του ντόπιου και του διεθνούς συστήματος εξουσίας είναι από τώρα οι ευρωεκλογές της 25ηςΜαΐου 2014. Θα σας παραθέσω δυο-τρία ενδεικτικά δημοσιεύματα και δηλώσεις «δημοκρατών» για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.  Έγραψε τις προάλλες η «Ημερησία» (συμφερόντων του big Boss Μπόμπολα), με τίτλο «Ακροδεξιός εφιάλτης στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές του 2014» και φωτογραφία του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου:

«Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενισχύουν το ενδεχόμενο μιας ισχυρής παρουσίας της ακροδεξιάς πάσης φύσης -ρατσιστικής, νεοναζιστικής, αντιευρωπαϊκής, αντισημητικής- στην επόμενη Ευρωβουλή, καθώς σε αρκετές χώρες-μέλη (Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία) δίνουν διψήφια ποσοστά στα κόμματα τα οποία ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο. Αυτό επιβεβαιώνουν, άλλωστε, και οι επιδόσεις τους σε όλες σχεδόν τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει σε εθνικό επίπεδο».

Καθεστωτικές ανησυχίες.

Την… ανησυχία του εξέφρασε επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας: «Ανησυχώ βαθύτατα με την προοπτική ενός αντιευρωπαϊκού μετώπου στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά ανησυχώ ακόμα περισσότερο για τον κίνδυνο εισόδου αντιδημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων… Θα αποτελέσει όνειδος για την ιδέα της Ευρώπης να εκλεγούν εκπρόσωποι, προερχόμενοι μάλιστα από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, που προπαγανδίζουν χωρίς αιδώ ναζιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις». Αλλά και ο… Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, που δήλωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα: «Εάν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, τότε το ένα τρίτο της επόμενης Ευρωβουλής θα καταληφθεί από αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές!

Και βέβαια, το βασικό τους πρόβλημα είναι η Χρυσή Αυγή και δευτερευόντως τα υπόλοιπα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης – όσα απ’ αυτά είναι πράγματι εθνικιστικά κι όχι… μαϊμούδες. Η οποία Χρυσή Αυγή πάει φουλ για πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και δεν υπερβάλλω καθόλου! Άλλο εθνικές κι άλλο ευρωεκλογές. Στις πρώτες υπάρχει πόλωση, υπάρχουν εκβιαστικά διλήμματα, τίθεται το θέμα ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα κ.α. Ως εκ τούτων, πολύς κόσμος παγιδεύεται. Οι ευρωεκλογές είναι ελεύθερες κι ο καθένας ψηφίζει ότι θέλει. Δε μπορούν εκεί να σταθούν εκβιαστικά διλήμματα και τα τοιαύτα κι ο ελληνικός λαός θα βγάλει το… άχτι του.

Έχουμε λαμβάνειν απ’ όλες τις πάντες!

Γι’ αυτό, λοιπόν, τις τρέμουν! Η Χρυσή Αυγή έχει αυτή τη στιγμή, με την «κρυφή ψήφο» περίπου 20%. Από κει και μετά έχει μόνο λαμβάνειν, απ’ όλες τις πάντες! Όποιος θέλει να τιμωρήσει τη συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας, να της δώσει ένα μήνυμα, σίγουρα θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Ακόμα κι αν υπό άλλες συνθήκες (εθνικές εκλογές) θα ψήφιζε πάλι ΝΔ, ακόμα κι αν δε συμφωνεί σε όλα με το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών. Συμπερασματικά, η ΝΔ, θα πατώσει! Μιλάμε για προσδόκιμο ποσοστό από 15 μέχρι 20% το πολύ. Και δευτερευόντως και το… υιοθετημένο αδερφάκι της, το ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 5%…

Θα πάνε από κει που ήρθαν.

Υπάρχει βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του οποίου προέρχονται από παντού. Κι είναι πολύ πιθανό να πάνε από κει που ήρθαν – έστω και προσωρινά. Κάποιοι να πάνε στους Οικολόγους, κάποιοι άλλοι στον Αλαβάνο, εκείνοι που προέρχονται από το ΚΚΕ να επιστρέψουν –προσωρινά, για μια μέρα- σ’ αυτό, οι αριστεριστές να επιστρέψουν –κι αυτοί για μια μέρα- στις… ρίζες τους, στην «εξωκοινοβουλευτική» αριστερά, κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο πως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές. Εφόσον, λοιπόν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν και η Χρυσή Αυγή θα ανέβει, είναι δύσκολο νομίζετε να βγει πρώτο κόμμα;

Τρομάζει τους… δημοκράτες η αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές!

Εκτός από την τάση του κόσμου προς τα εθνικιστικά κόμματα, υπάρχει κι άλλο ένα εξαιρετικά δυσάρεστο (για το σύστημα) δεδομένο: αναμένεται υψηλή συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Το γράφει τρομοκρατημένος ο συντάκτης του άρθρου της «Ημερησίας». Προφανώς, οι… «δημοκράτες» δεν επιθυμούν μεγάλη συμμετοχή του λαού στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, που είναι οι εκλογές:

«Παράλληλα, οι δημοσκόποι καταγράφουν ακόμη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τάση. Για πρώτη φορά από το 1979, έτος κατά το οποίο ξεκίνησε η διαδικασία απευθείας εκλογής των μελών του ευρωκοινοβουλίου με άμεση και καθολική ψηφοφορία στις χώρες-μέλη, είναι πολύ πιθανό η προσέλευση στις κάλπες να αυξηθεί και μάλιστα σημαντικά. Έτσι, ενώ το μέσο ποσοστό προσέλευσης το 2009 είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό του 43%, αρκετοί εκτιμούν ότι θα εκτιναχθεί κατά πολύ, καθώς εκατομμύρια ψηφοφόροι -πρωτίστως οι νέοι- θα σπεύσουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ή και την αποδοκιμασία τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνες της εταιρείας Gallup, στη Γαλλία δηλώνει διατεθειμένο να ψηφίσει το 73%, ενώ στη Βρετανία το 68% -ποσοστά που είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές!».

Τα αδιέξοδα του συστήματος.

Μεγάλη συμμετοχή του λαού, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο… μαύρισμα για τους καθεστωτικούς! Και πέφτουν και Μάη οι εκλογές και δε μπορούν να βάλουν τις μοδάτες πατσαβούρες των πρωινάδικων και των μεσημερινάδικων να κάνουνε τα γνωστά ως «ρεπορτάζ του… κώλου» και στο τέλος να ρίξουνε το σύνθημα: «αφήστε τις κάλπες, πάμε στις παραλίες». Και δε μπορούν να στήσουν και κάποιο άλλο (μαϊμού) «εθνικιστικό» ψηφοδέλτιο. Πρώτον διότι το σύστημα έχει κάψει όλα τα χαρτιά του (δε μπορεί αυτοί που ήταν κολαούζοι στο κόμμα του Καρατζαφέρη να πουλήσουν τώρα… εθνικισμό και… αδιαλλαξία) και δεύτερον όποιοι… επίστρατοι και να εμφανιστούν θα καρφωθούν ότι είναι βαλτοί από το σύστημα για να κόψουν ψήφους από την Χρυσή Αυγή. Και αναπόφευκτα θα πατώσουν. Συμπερασματικά, όλα πάνε… στραβά για το σύστημα!

Πρόωρες εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές ή μαζί μ’ αυτές!

Τι μέλλει γενέσθαι; Αν δε γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές μέχρι την 25η Μαΐου, καμία συγκυβέρνηση δε θα μπορέσει να σταθεί από το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να το ρισκάρουν εφόσον όλα τα δεδομένα είναι εναντίον τους. Το γράφω με απόλυτη σιγουριά, ότι λόγω του αναμενόμενου πατατράκ στις ευρωεκλογές, το σύστημα θα στήσει πρόωρες κάλπες. Είναι άγνωστο αν αυτό θα γίνει πριν το τέλος του χρόνου (με πιθανότερο μήνα τον Οκτώβριο), ή τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2014. Μια κάποια λύση -για να κερδίσουν λίγο χρόνο- θα είναι να στήσουν την ίδια μέρα εθνικές και ευρωεκλογές (για να υποβαθμίσουν το αποτέλεσμα των δεύτερων), αλλά κι εδώ εμφανίζεται άλλη… αναποδιά: οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές θα γίνουν –όπως όλα δείχνουν- στις 18 (ο Α΄ Γύρος) και στις 25 Μαΐου  (ο Β΄). Οπότε, πάει πολύ να στηθούν τέσσερις διαφορετικές κάλπες την ίδια μέρα. Εκτός κι αν πάνε για το φθινόπωρο του 2014 τις δημοτικές/περιφερειακές. Στην Ελλάδα όλα γίνονται…

Εθνικισμός.net