Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μετά τον Τσίπρα και τον Σαμαρά ανησυχεί και…ο Ομπάμα για την «Χρυσή Αυγή»-Άρθρο του Ν.Γ.Μιχαλολιάκου

Στις 8 Αυγούστου συναντήθηκε ως γνωστόν ο πρωθυπουργός της χώρας μας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο οβάλ γραφείο. Η συνάντηση αυτή δεν ήταν προγραμματισμένη όπως συνήθως συμβαίνει με τις συναντήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά δεν ήλθε και από το πουθενά.
Πριν αναφερθούμε στον ουσιαστικό λόγο, ο οποίος προκάλεσε αυτήν την συνάντηση και τις ανησυχίες που εξέφρασε κατά την διάρκειά της ο πρόεδρος Ομπάμα για την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε τις θριαμβολογίες κάποιων πρώην συντρόφων για τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίες δήθεν έδωσαν χείρα βοηθείας στην Ελλάδα.

Το πώς βοηθούν οι ΗΠΑ τα κράτη το γνωρίζουμε από την δράση τους στην Ασία τα τελευταία χρόνια. Κατέστρεψαν στην κυριολεξία Αφγανιστάν και Ιράκ και τώρα έχουν πάρει σειρά η Συρία και η Αίγυπτος. Αν ήθελε να μας βοηθήσει ο Ομπάμα, θα μπορούσε, όπως ευφυώς έγραψε ένας δημοσιογράφος, να τυπώσει για λογαριασμό μας 85 δισεκατομμύρια δολάρια, όσα τυπώνει για την χώρα του κάθε μήνα! Στην πραγματικότητα, πρόκειται για χαρτί και μελάνι, αλλά αυτός είναι ο κόσμος της σημερινής ληστρικής παγκόσμιας οικονομίας της οποίας θύμα έχει πέσει η χώρα μας. Αλλά ας επανέλθουμε εις τα της συναντήσεως.

Από το Αζερμπαϊτζάν στο οβάλ γραφείο

Στις 19 Μαΐου, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζάν, όπου εκεί έδωσε τα χέρια για τον αγωγό ΤΑΡ. Μόλις λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου, έγραφαν οι εφημερίδες ότι αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κέρυ, έχοντας μαζί του επίσημη πρόσκληση από τον πρόεδρο Ομπάμα για τον Αντώνη Σαμαρά. Στις 26 Ιουνίου 2013 έπεφταν οι υπογραφές για τον αγωγό Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας, τον γνωστό ΤΑΡ και αμέσως μετά ερχόταν η πρόσκληση και έτσι στις 8 Αυγούστου ο Αντώνης Σαμαράς συναντιόταν στο οβάλ γραφείο με τον αμερικανό πρόεδρο. Μία συνάντηση, η οποία αποτελεί και την… «δικαίωση» για κάθε πρωθυπουργό αυτής της χώρας. Ποιον ρόλο έπαιξε τώρα η συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν το αναφέραμε, αλλά αξίζει τον κόπο να σας παραθέσω τι έγραψαν στο Έθνος ο Γ.Σαραντάκος και ο Μ.Ιγνατίου:

«Ο ρόλος για τον ΤΑΡ: Σημαντικό τμήμα των συνομιλιών, που θα πραγματοποιηθούν στο «οβάλ γραφείο», αναμένεται να αφιερωθεί στην ενεργειακή πολιτική. Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί στήριξαν δυναμικά την προσπάθεια δημιουργίας του αγωγού ΤΑΡ και η συμφωνία που επετεύχθη -μετά και την ουσιαστική συμβολή της Ελλάδας- τους ικανοποίησε απόλυτα. Θεωρούν ότι έτσι «σπάει» το μονοπώλιο του ρωσικού αερίου και ότι οι «παίκτες» στο ενεργειακό παιχνίδι της Ευρώπης αυξάνονται.»

Γεωπολιτική, Ελλάδα, Ρωσία και ΗΠΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, λοιπόν, ότι η εξωτερική μας πολιτική επί των ημερών του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί ένα προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Καθόλου συμπτωματικό το γεγονός ότι μετά την συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο μέγας μέντορας της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για τον 21ο αιώνα δεν είναι άλλος από τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Μπρεζίνσκι, ο οποίος στο βιβλίο του «Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ (Η αμερικανική υπεροχή και οι γεωστρατηγικές της επιταγές)», βιβλίο το οποίο έχει εκδοθεί στα Ελληνικά από τον οίκο Λιβάνη, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της Ρωσίας, αφού περιγράφει το πόσο σημαντική υπήρξε η απώλεια της Ουκρανίας, αναφερόμενος στο Αζερμπαϊτζάν τονίζει:

Brzezinski: «Ακόμη πιο νοτιανατολικά, η γεωπολιτική αναστάτωση παρήγαγε μια εξίσου σημαντική αλλαγή στην περιοχή της λεκάνης της Κασπίας και στην Κεντρική Ασία γενικότερα. Στην πραγματικότητα, πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Κασπία ήταν ρωσική λίμνη, εκτός από ένα μικρό νότιο τομέα που περιλαμβανόταν εντός του Ιράν. Με τη δημιουργία του ανεξάρτητου και έντονα εθνικιστικού Αζερμπαϊτζάν –που ενισχύεται από την εισροή άπληστων δυτικών επενδυτών στον τομέα του πετρελαίου- και των επίσης ανεξάρτητων Καζαχστάν και Τουρκμενιστάν, η Ρωσία έγινε ένας από τους πέντε διεκδικητές του πλούτου της λεκάνης της Κασπίας. Δεν μπορεί πια να πιστεύει ότι θα μπορούσε να διαθέτει από μόνη της αυτούς τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους».

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η Ελλάδα με την επιλογή της για τον αγωγό ΤΑΡ και αφού προηγουμένως είχε απορρίψει κάθε διασύνδεση με τους ρωσικής κατασκευής αγωγούς, παραμένει ένα υπάκουο πιόνι της πολιτικής της Ουάσιγκτον, προβαίνοντας μάλιστα και σε εχθρικές κατ’ ουσίαν ενέργειες κατά της Ρωσίας. Στη συνάντηση Ομπάμα Σαμαρά, όμως, δεν συζητήθηκαν μόνον τα ενεργειακά.

Όταν ανησύχησε ο Ομπάμα

Όπως διαβάσαμε στον τύπο, σε άρθρα δημοσιογράφων ανταποκριτών στις ΗΠΑ, που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες των συνομιλιών, οι οποίες και δεν δημοσιεύθηκαν, ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν ήταν και η… Χρυσή Αυγή! Βεβαίως μας προκαλεί γέλωτα και μόνον το γεγονός ότι «σύντροφοι», που έχουν χαλάσει πολλές σόλες από παπούτσια σε πορείες προς την αμερικανική πρεσβεία, φωνάζοντας τον σύνθημα «αμερικάνοι φονιάδες των λαών», σήμερα επιχαίρουν και επιδοκιμάζουν την ανησυχία του προέδρου των ΗΠΑ για το εθνικιστικό κίνημα των Ελλήνων! Εάν μη τι άλλο οι ενταύθα πρώην και νυν μπολσεβίκοι είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων για την προσαρμοστικότητά τους απέναντι στην οποία ακόμη και ένας χαμαιλέων δεν θα είχε που να κρυφτεί. Έτσι, λοιπόν, μεταξύ άλλων διαβάσαμε:

ΕΘΝΟΣ, ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΟΜΠΑΜΑ - ΣΑΜΑΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, οι ερωτήσεις για τη Χρυσή Αυγή: «…Είναι εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ασχολήθηκε με τη ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», η οποία εισήγαγε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό μεθόδους μαφίας. Στη συζήτηση για τη λαθρομετανάστευση και το κύμα προσφύγων από τη Συρία, ο κ. Ομπάμα προσφέρθηκε να βοηθήσει και στη φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων… Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι συνομιλητές του πρωθυπουργού αλλά και ο ίδιος μίλησαν για απαράδεκτα φαινόμενα εξτρεμισμού… Το θέμα της ναζιστικής Χ.Α. χαρακτηρίζεται «πολύ ευαίσθητο», καθώς παρουσιάζει επικίνδυνη αντιαμερικανική και αντισημιτική συμπεριφορά. Οι γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη δράση της και διατηρούν συνεργασία με το Εβραϊκό Λόμπι, τους Ελληνοαμερικανούς και την Αθήνα για την αντιμετώπισή της. Πιστεύουν ότι η ενίσχυσή της στις δημοσκοπήσεις οφείλεται στα σκληρά μέτρα που επέβαλε η τρόικα και κυρίως στην ανεργία ανάμεσα στους νέους. «Εάν ο κ. Σαμαράς δείξει έργο στο θέμα της οικονομίας, η Χ.Α. θα ξεφουσκώσει» δήλωσε η διπλωματική πηγή, που έχει γνώση των συζητήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.»

Ο καιρός της μεταπολιτικής

Πριν από όχι λίγα χρόνια, απ’ αυτήν ακριβώς την σελίδα αυτής ακριβώς της εφημερίδος, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο το ρητό του Μάρκου Αυρηλίου « Άριστος τρόπος του αμύνεσθαι το μη εξομοιούσθαι».

Η Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να φτάσει στην σημερινή κατάσταση διεξήγαγε με επιτυχία έναν πολιτικό «ανταρτοπόλεμο», χρησιμοποιώντας μέσα διαφορετικά από αυτά των πανίσχυρων πολιτικών της αντιπάλων του κατεστημένου. Και τον πόλεμο αυτό μέχρι στιγμής τον κερδίζει και μη αλλάζοντας την τακτική της συνεχίζει να δίνει μάχες νικηφόρες κι όμως αυτοί ακόμη εξακολουθούν να πιστεύουν ότι «η Χρυσή Αυγή θα ξεφουσκώσει όταν τελειώσει η οικονομική κρίση»! Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Κίνημα «μεταπολιτικό» και δεν αντιμετωπίζεται ούτε με αφορισμούς, ούτε με λάσπη, ούτε βεβαίως και με την οποιαδήποτε βελτίωση της οικονομικής καταστάσεως.

Θέλουμε μια Πατρίδα με Ιδανικά. Θέλουμε μια Νέα Ελλάδα κι αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει στον λαό κανένας διαχειριστής της εξουσίας, κανένας οικονομικός δείκτης! Αγωνιζόμαστε για Ιδέες και αυτοί ιδέες δεν έχουν… Αγωνιζόμαστε για Ιδανικά και αυτοί, τόσο οι φιλελεύθεροι, όσο και οι μαρξιστές λακέδες της παγκοσμιοποίησης δεν έχουν και για αυτό θα νικήσουμε.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ