Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Άσαντ: “Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο! Η Συρία θα γίνει τάφος των αμερικανών”

Μπαρούτι θυμίζει η κατάσταση στην περιοχή της Συρίας, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στο διπλωματικό πεδίο, όπου οι μάσκες έπεσαν.
 Η «συμμαχία» είναι έτοιμη να δράσει με στρατιωτικά μέσα, ασχέτως της δήθεν έρευνας για την οποία σπεύδει ο ΟΗΕ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ η στρατιωτική επέμβαση θα συμβεί ακόμα και αν δεν ληφθεί ομόφωνη απόφαση από τον ΟΗΕ. Αυτό δείχνει, βέβαια, το πως τα συμφέροντα των αμερικανοσιωνιστών προκαταβάλλουν ή ακόμα και επιβάλλουν τα μελλοντικά πορίσματα για τηνχρήση των χημικών όπλων, αν αυτά βεβαίως βγουν ποτέ.

Οι εμπειρογνώμονες που έχει δεχτεί το καθεστώς Άσαντ, θεωρητικώς, αρχίζουν σήμερα τις έρευνες για διευκρίνιση της πηγής των χημικών όπλων και όμως ήδη η Le Figaro και το Reuters αναφέρουν μία παράδοση όπλων στους «αντάρτες», ύψους 400 τόνων σε μορφή αντιαεροπορικών συστημάτων και ελαφρύ οπλισμού, με προέλευση την Τουρκία. Η παράδοση τέτοιου όγκου οπλισμού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην Δαμασκό δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι υπήρχε πρότερο σχέδιο για την παράδοση αυτού του οπλισμού. Το ίδιο ισχύει για την σύμπτωση της προβοκάτσιας και της άφιξης του αεροπλανοφόρου "Harry Truman" στην βάση της Σούδας, στις 15 Αυγούστου.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Άσαντ προειδοποιεί τους Αμερικανοσιωνιστές να μην σκέφτονται καν την εισβολή στην χώρα του γιατί θα το μετανιώσουν πικρά. Στο πλαίσιο αυτό ενθύμισε τις απανωτές αποτυχημένες εκστρατείες των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, σε χώρες που δεν ήταν προετοιμασμένες και ετοιμοπόλεμες, όπως η Συρία, ούτε είχαν την ρωσική βοήθεια. "Η Αμερική πραγματοποίησε πολλούς πολέμους και ποτέ δεν πέτυχε τους στόχους για τους οποίους κήρυξε τους πολέμους αυτούς. Πήραν μαθήματα από τα τελευταία 50 χρόνια; Θα έπρεπε να μελετήσουν τα έγγραφα των προκατόχων τους, οι οποίοι έχασαν όλους τους πολέμους, αρχής γενομένης από το Βιετνάμ, ως τις μέρες μας".

Παράλληλα ανέλυσε την σχιζοφρενική διάσταση ανάμεσα στην αμερικανοσιωνιστική προπαγάνδα και την πραγματικότητα, αφού οι ΗΠΑ διακηρύττουν τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας, συναγελαζόμενοι με τρομοκράτες όπως είναι η Αλ Κάιντα. "Δεν μπορεί να είναι κανείς υπέρ της τρομοκρατίας στη Συρία και κατά της τρομοκρατίας στο Μάλι. Δεν μπορεί να υποστηρίζει κανείς την τρομοκρατία στην Τσετσενία και να την πολεμάει στο Αφγανιστάν", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ φτάνοντας στην ουσία των πραγμάτων είπε ότι "κανένας δε θα καταφέρει να μετατρέψει τη Συρία σε μαριονέτα της Δύσης".

Στο θέμα των χημικών όπλων χρησιμοποίησε την φωνή της λογικής, που αρνούνται να ακούσουν οι αμερικανοσιωνιστές, μεθυσμένοι από το κρασί των συμφερόντων τους. Κατάδειξε το παράδοξο του να ρίξει χημικά όπλα σε μία περιοχή που ελέγχει, λέγοντας "θα έκανε χρήση χημικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής μια χώρα σε μια περιοχή που είναι συγκεντρωμένες οι δυνάμεις της; Αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με την κοινή λογική". Άφησε, επίσης, να υπαινιχθεί ότι διαθέτει τα σύγχρονα πυραυλικά συστήματα S - 300 από την Ρωσία, που θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στους αμερικανοσιωνιστές, γεγονός που φαίνεται από τους βομβαρδισμούς που είχαν επιχειρήσει οι Ισραηλινοί σε περιοχές που εικαζόταν η ύπαρξη τους.

Σε αυτό το ηφαίστειο η Ελλάδα δια μέσω της κυβερνήσεως έχει πάρει θέση εναντίον των συμφερόντων της, τασσόμενη στο πλευρό των αμερικανοσιωνιστών και των τούρκων. Δεν πάει πολύς καιρός άλλωστε από τις ευχαριστίες του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσ. Χέιγκελ στο Δ. Αβραμόπουλο για την δωρεάν παραχώρηση της βάσης της Σούδας, που θα αποτελέσουν ένα κομβικό σημείο των επιχειρήσεων. Και όταν οι επιχειρήσεις τελειώσουν οι Αμερικανοί θα μας πουν και πάλι "thanks" και θα δώσουν το μισό Αιγαίο στους τούρκους, όπως ευθαρσώς δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Πατρίδας μας.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, από την πλευρά του τόνισε ότι «όλα όσα διαδραματίζονται τώρα στη Συρία μας αναγκάζουν να θυμηθούμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα 10 χρόνια πριν όταν ψευδείς πληροφορίες γύρω από όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ χρησιμοποιήθηκαν σαν δικαιολογία από τις ΗΠΑ οι οποίες επιστράτευσαν τον ΟΗΕ για να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους, τις συνέπειες των οποίων όλοι γνωρίζουμε. Για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζουμε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να μην επιτραπούν ενέργειες οι οποίες είναι εκτός των διεθνών κανόνων και συνθηκών».

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ερευνητές του ΟΗΕ δέχτηκαν όλμους, όταν συνοδευόμενοι από τον συριακό στρατό, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή, γεγονός που αποτελεί μία ακόμη απόδειξη, σχετικά με το ποια πλευρά δεν θέλει να γίνει έρευνα, δηλαδή είναι ένοχη.Και αυτή φυσικά είναι η πλευρά των «ανταρτών».