Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Παραχωρούν τις βάσεις στους αμερικανοσιωνιστές για να επιτεθούν στην Συρία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις προετοιμασίας των δυνάμεων που πρόκειται να πάρουν μέρος στην επερχόμενη στρατιωτική παρέμβαση των «συμμάχων» στην Συρία. 
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, θεωρεί σίγουρη την ευθύνη του καθεστώτος, ενώ τοποθέτησε την «απάντηση» των ΗΠΑ σε λίγες μέρες, αφού όπως είπε «το θέμα απασχολεί τον πρόεδρο Ομπάμα και συσκέφτεται με το επιτελείο του στο πως θα απαντήσει στη χρήση αυτή των χημικών όπλων».

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αμερικανοί έχουν ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων καθώς και την χρήση στρατιωτικών βάσεων της χώρας, κυρίως της Σούδας και της Καλαμάτας. Η Βρετανική πτέρυγα του Αμερικανοσιωνισμού, σύμφωνα με μαρτυρίες που επιβεβαιώνει η εφημερίδα Guardian, έχουν ήδη προβεί σε μεταφορά μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της βρετανικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι Λεμεσού. To ΥΠΕΘΑ, βεβαίως, διέψευσε ότι έχει υπάρξει σχετικό αίτημα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού σε επανάληψη της επιχειρήσεως στην Λιβύη οι αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν, αν το κρίνουν σκόπιμο, τις βάσεις που χρειάζονται έτσι κι αλλιώς. Το ανέκδοτο της όλης υποθέσεως είναι ότι ενώ η διάψευση μεταδόθηκε από το ΑΠΕ, εν τέλει απεσύρθη άνευ εξηγήσεων. Οι πιθανότητες που οδήγησαν σε αυτόν τον τραγέλαφο είναι οι εξής: Είτε το αίτημα τελικώς διεβιβάσθη και κατέστησε την διάψευση ανεπίκαιρη, είτε ο σκοπός επετεύχθη με ψευδές δελτίο Τύπου, το οποίο είχε σκοπό τον αποπροσανατολισμό.

Ο John Kerry, βέβαια, δεν αναφέρθηκε στην, παρομοίου τύπου, βεβαιότητα που είχαν οι αμερικανοσιωνιστές για ύπαρξη «όπλων μαζικής καταστροφής» στο Ιράκ, η οποία απεδείχθη ένα φτηνό προπαγανδιστικό κόλπο τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εισβολή στο Ιράκ. Την ίδια ώρα ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και του είπε ότι "δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των ανταρτών στη Συρία, αλλά ούτε καν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων. Δεν δεχόμαστε τις δυτικές θέσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την διαδικασία συνομιλιών στην Γενεύη". 

Αντιθέτως ο Κάμερον, όπως δείχνουν και οι πράξεις του, για μεταφορά δυνάμεων στην Κύπρο, δεν έχει αμφιβολίες για την προέλευση των χημικών. Πάντως για να μην περιμένει κανείς ότι οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα πουν την αλήθεια, ερχόμενοι σε αντίθεση με τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, έσπευσε να πει ότι "οι έρευνες δεν πρόκειται να δείξουν ποιος τα έριξε αλλά εάν χρησιμοποιήθηκαν".

Αυτό, βέβαια, βολεύει τα αμερικανικά συμφέροντα και έρχεται σε πλήρη ρήξη με την λογική, αφού το καθεστώς Άσαντ δεν είχε κανένα συμφέρον για χρήση χημικών όπλων, σε αντίθεση με τους τρομοκρατικούς πυρήνες που απαρτίζουν τους «αντάρτες», οι οποίοι και τα υλικά είχαν προμηθευτεί από Τουρκία και κίνητρο είχαν για να προχωρήσουν στην χρήση τους.

Σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή της Ελλάδας σε έναν τέτοιο πόλεμο αποτελεί ηθικό και στρατηγικό ατόπημα της κυβερνήσεως. Από την μία με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα γίνεται για άλλη μία φορά ουραγός των αμερικανοσιωνιστών, οι οποίοι σε «αντάλλαγμα» προτείνουν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους τούρκους. Από την άλλη μεριά η Ελλάδα γίνεται σύμμαχος πυρήνων τρομοκρατίας και κανίβαλων, που έχουν πολλάκις αποδείξει την αναλγησία τους και την απαξία τους απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η Χρυσή Αυγή ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση για το μείζον αυτό ζήτημα.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Οι αμερικανοσιωνιστές, που στηρίζουν τους εγκληματίες της Αλ Κάιντα στην Συρία, στοχεύουν να πλήξουν την κυβέρνηση Άσαντ με το ψευδές πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων. Η σχεδιαζόμενη ΝΑΤΟική επίθεση θα αναφλέξει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αν διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή, ο κόσμος οδηγείται σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Ακόμη και στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου. Η Ελλάς πρέπει να μείνει έξω από κάθε πολεμικό σχεδιασμό της Δύσης. Καμία διευκόλυνση στους αμερικανοσιωνιστές. Καμία αεροπορική βάση να μη διατεθεί στους εγκληματίες που ετοιμάζονται να χτυπήσουν την Συρία."