Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Προπύργιο της Χρυσής Αυγής ο Δήμος Αθηναίων - Τρέμει το κατεστημένο

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν την πρώτη, χρονικά, πηγή φόβου του καθεστώτος, αφού είναι ορατό το ενδεχόμενο να περάσουν αρκετοί δήμοι της χώρας στους εχθρούς της κλεπτοκρατίας, την Χρυσή Αυγή. 
Αυτός ο φόβος γίνεται ακόμα εντονότερος από το γεγονός ότι μαζί με την Δημαρχία θα περάσουν στην Χρυσή Αυγή και τα αρχεία που αποδεικνύουν την μίζα και την ρεμούλα που επικρατούσε τόσα χρόνια στα άντρα της ανομίας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο φόβος αυτός τροφοδοτείται από τα δημοσκοπικά και κοινωνικά δεδομένα που γνωρίζουν οι πολιτικάντηδες, αλλά αρνούνται να δημοσιοποιήσουν, γιατί ούτε με «μαγειρέματα» δεν σώζεται η κατάσταση.

Διαβάζουμε σήμερα την είδηση περί των συζητήσεων που προκλήθηκαν στην βουλή γύρω από το θέμα του Δήμου της Αθήνας. Το παραπολιτικό αυτό σχόλιο προέρχεται από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και σας το παραθέτουμε αυτούσιο: «Το δρόμο για την υποψηφιότητα στο Δήμο Αθήνας ανοίγει για τον Δένδια ... η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο parapolitika.gr ότι το θέμα συζητήθηκε έντονα και σε σχετικό πηγαδάκι στη Βουλή όπου σχηματίστηκε νωρίς το πρωί όπου υπογραμμίστηκε ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη ... ξεκαθαρίζει και το τοπίο για το πρόσωπο που θα στηρίξει η Ν.Δ. για το Δήμο της Αθήνας. Όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά από νεοδημοκράτη βουλευτή, τον συγκεκριμένο δήμο δεν μπορεί να τον κατακτήσει κάποιος άλλος βουλευτής της Α' Αθήνας γιατί δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί στα ίσα τον Κασιδιάρη. Άλλωστε το δίπτυχο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αποτελούν δύο θέματα. Η ασφάλεια και το μεταναστευτικό κάτι που μόνο ο Δένδιας θα μπορέσει να υπηρετήσει και να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο».

Να σημειώσουμε πως δύο είναι οι αντιδράσεις που θα πυροδοτήσει η επιβεβαίωση της υποψηφιότητας Δένδια στον Δήμο της Αθήνας. Το πρώτο είναι ότι θα αποδοκιμαστεί από τους Αθηναίους, γιατί αυτοί γνωρίζουν πραγματικά την «τρύπα στο νερό» που δημιούργησε η επικοινωνιακή φούσκα του «Ξένιου Δία», αλλά και του δόγματος «νόμος και τάξη μόνο για τις κάμερες» που έχει υιοθετήσει ο υπουργός που «κατάφερε» να τον ρεζιλέψουν ακόμα και οι αλβανοί δραπέτες. Το δεύτερο είναι ότι η υποψηφιότητα Δένδια θα προκαλέσει την μήνη του ΔΟΛ και του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ευελπιστεί να δει τον υιό του να λαμβάνει το χρίσμα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή για την Νουδούλα, η οποία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο κατάντιας ώστε να θεωρεί τον αποτυχημένο υπουργό «τον μόνο που θα μπορέσει «να ανταγωνιστεί στα ίσα τον Κασιδιάρη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το newsit του Ευαγγελάτου που περιγράφει με ακόμα πιο μελανά χρώματα τον πανικό του συστήματος: «Πανικό στα κόμματα προκαλεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στην Αθήνα! Η υποψηφιότητα Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων δια στόματος γενικού γραμματέα Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ήρθε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και εβδομάδες στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Η είδηση προκαλεί ήδη αναστάτωση στα κόμματα του δημοκρατικού-συνταγματικού τόξου, καθώς οι δημοσκοπήσεις, επίσημες και παρασκηνιακές, δίνουν υψηλά ποσοστά στο κόμμα της Χ.Α. της τάξης του 15% (σημείωση Χρυσής Αυγής: Τα ποσοστά έχουν ξεπεράσει το 20% εδώ και καιρό, για αυτό άλλωστε έχουν "παγώσει" και δεν δημοσιοποιείται καμία δημοσκόπηση) και πλέον, στις γειτονιές της Αθήνας ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα 9 μήνες πριν από τις δημοτικές και περιφεριακές εκλογές να ανοίγει ο φάκελος των υποψηφιότητων σε όλο το πολιτικό φάσμα. Να σημειωθεί ότι οι δημοτικές-περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου. Η δεύτερη μάλιστα Κυριακή συμπίπτει με τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες και τις εκτιμήσεις στελεχών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα Κασιδιάρη - ενεργοποιεί ενδεχομένως το σενάριο περί κοινής υποψηφιότητας στο πλαίσιο άλλωστε και της συνεργασίας των δύο κομμάτων σε κυβερνητικό επίπεδο, με τον Γιάννη Σγουρό, νυν περιφερειάρχη Αττικής να φλερτάρει με μια τέτοια ιδέα

- ανεβάζει τις πιθανότητες υποψηφιότητας του Μάκη Βορίδη εκ μέρους της ΝΔ, αν και ο ίδιος κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του καθώς αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο την ώρα που χτίζει ηγετικό προφίλ στο κεντρο-δεξιό χώρο
- φέρνει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ καθώς πρέπει να αποφασίσει αν θα κινηθεί κεντροδεξιά σε συνεργασία δηλαδή με τη ΝΔ ή κεντροαριστερά σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ στηρίζοντας ενδεχομένως εκ νέου τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ή θα κατέβει αυτόνομα. Πάντως οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται σταδιακά να επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και τα σενάρια "πιέζοντας" παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει μεθοδευμένη σύγκρουση των "άκρων" που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Πάντως πιθανολογείται ότι αν δέν έχουν γίνει εθνικές εκλογές στο ενδιάμεσο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβουν αυτόνομα προκειμένου να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στους μεγάλους δήμους και κυρίως στις περιφέρειες, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και το ΚΚΕ σε ρόλο "μπαλαντέρ" κόντρα τελικά όλοι στο φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ».

Ο τρόμος των κομματικών επιτελείων είναι πασιφανής, όπως δεδομένο είναι και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν. Όποια ανδρείκελα και τελικά να επιλέξουν απέναντι στους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής και όποια εκλογικά και πολιτικά τερτίπια και να κάνουν, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο! Επαναλαμβάνουμε και ας αρχίσουν να το χωνεύουν: Το βράδυ των εκλογών ο "Μαίανδρος" θα υψωθεί σε πολλά δημαρχιακά μέγαρα!