Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Στο στόχαστρο των τοκογλύφων η Ελλάδα - Τα μνημονιακά σκυλάκια περιμένουν εντολές


Η Ελληνική κρίση αποδίδει υπερκέρδη στους διεθνείς τοκογλύφους. Η τακτική που εφαρμόζουν αποφέρει κέρδη μοναχά για αυτούς που θα εισπράξουν τα τοκοχρεολύσια τους.
Παράλληλα κερδοσκοπούν ποντάροντας στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει με τις αδιέξοδες πολιτικές τους που ακολουθούν πιστά οι μνημονιακοί πολιτικάντηδες.

Το χρηματοδοτικό κενό της ελληνικής οικονομίας για το 2014 και το νέο «πακέτο βοήθειας» των 10 δισ. που όπως φαίνεται είναι προ των πυλών δίνει πάτημα τους ξένους πιστωτές να βάλουν για άλλη μια φορά την πατρίδα μας στο στόχαστρό τους. Με δηλώσεις τους γερμανοί τραπεζίτες και πολιτικοί προϊδεάζουν νέα χρηματοδοτικά πακέτα και νέα μέτρα.   


Κατά την άποψή του Γερμανού τραπεζίτη Άσμουσεν και μέλους της ΕΚΤ, η ανακοίνωση του Eurogrpoup της 27ης Νοεμβρίου 2012 απαντά τόσο στο θέμα της μείωσης χρέους, όσο και στα περί τρίτου πακέτου βοήθειας. Σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ" θεωρεί σημαντικό το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2015-2016, «Πρέπει να δούμε πόσο μεγάλο θα είναι και να συζητήσουμε πώς θα καλυφθεί στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές» λέει ο Γερμανός τραπεζίτης.

Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε «ξαναχτυπά» με νέα του συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και αναφερόμενος για ακόμη μία φορά στο ελληνικό ζήτημα δήλωσε ότι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα θα είναι «πολύ πιο περιορισμένο» από τα δύο προηγούμενα. «Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν. Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα» τόνισε ο Σόιμπλε.  

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το νέο «πακέτο βοήθειας» προς την Ελλάδα με νέα οικονομικά μέτρα έχει κλείσει και από τις δυο πλευρές. Οι Γερμανοί τοκογλύφοι περιμένουν να τελειώσουν οι γερμανικές εκλογές για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους. Τα πιστά σκυλάκια τους Σαμαράς, Στουρνάρας και λοιποί μνημονιακοί προετοιμάζουν με ακατάσχετη κινδυνολογία το έδαφος για αρπάζουν νέα δανεικά εις βάρος του ελληνικού λαού και να εφαρμόσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των αφεντικών τους.
Όπως κάθε καλός τοκογλύφος, οι ξένοι πιστωτές μας πουλάνε πανάκριβο χρήμα, μέχρι να μας πνίξουν τα χρέη και να αρπάξουν την εθνική μας περιουσία. Τα πακέτα διάσωσης έχουν αποδειχτεί πακέτα καταστροφής και έχουν στόχο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Οι αποτυχημένες και ανθελληνικές μνημονιακές πολιτικές έχουν αυξήσει το δημόσιο χρέος της χώρας, ισοπέδωσαν την οικονομία μας και οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες στο θάνατο και εκατομμύρια νέους στην ανεργία.