Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΚΙΜΟΥΛΗΣ: “ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ” – ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Για την πολιτική κατάσταση της χώρας, τις δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα αλλά και πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Μίλησε για την τέχνη και το ρίσκο, δηλώνοντας ότι “Δεν υπήρξε ποτέ κρατικοδίαιτος”, αφού δεν έχει πάρει ποτέ επιχορήγηση! Πριν λίγο καιρό ο κ. Κιμούλης είχε κάνει αγωγή στην εφημερίδα των Συντακτών για το ρεπορτάζ με το αν είδε ή όχι τον κ. Παναγιωτόπουλο! 

Το συγκεκριμένο άρθρο στην εφημερίδα των συντακτών είχε γράψει μεταξύ άλλων: ”Λέω ‘γώ τώρα. Δέχεσαι να συμμετάσχεις σε κρατικό φεστιβάλ. Της Επιδαύρου. Ας είσαι αντισυστημικός. Και όχι απλώς δέχεσαι, αλλά το επιδιώκεις. Το ζητάς. Κάνεις αίτηση. Καταφέρνεις, μάλιστα, να πάρεις και την καλύτερη μέρα, την πρεμιέρα. Κερδίζεις, έτσι, τεράστια διαφήμιση για την παράστασή σου, που στη συνέχεια ο ιδιώτης παραγωγός σου θα τη γυρίσει -και θα θησαυρίσει- σε δεκάδες πιάτσες ανά τη χώρα. Οχι σαν κάτι άλλα καλοκαίρια, που ανέβαζες παραστάσεις αστείες, σχεδόν ερασιτεχνικές, χωρίς ούτε ένα δελτίο Τύπου για ενημέρωση…
Μεγαλεία, λοιπόν, φέτος ο Γιώργος Κιμούλης…” 

Χωρίς να υιοθετούμε το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εφημερίδας, θέλουμε να ρωτήσουμε απλά: H μήνυση αφορούσε και την συγκεκριμένη παράγραφο; Γιατί αν ισχύει όσα γράφει η δημοσιογράφος, τότε κ. Κιμούλη δεν είναι αδιάσειστο το επιχείρημά σας περί “κρατικοδίαιτου…!”

Εθνικισμός.net