Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΜΕΡΚΕΛ: MA TI ΛΕΤΕ;;; Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!! ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ!!!!



Aντίθετη σε οποιαδήποτε αύξηση των φόρων τάχθηκε σήμερα η Μέρκελ και όπως είπε θα αποτρέψει οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη αν επανεκλεγεί το Σεπτέμβριο (λεφτά υπάρχουν για τη Γερμανία, άρα ψηφίστε με ξανά…).

Η Μέρκελ είχε κατασπαταλήσει το τεράστιο προβάδισμα που είχε στις δημοσκοπήσεις του 2005, όταν είχε υποσχεθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας πως θα αύξανε τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στο 18% από 16%. Το προβάδισμα της CDU είχε μειωθεί από το 42% στις δημοσκοπήσεις στο 35,2% στην εκλογική αναμέτρηση, εν μέρει λόγω της δέσμευσης της Μέρκελ να αυξηθεί ο ΦΠΑ, κάτι που είχε αναγκάσει το κόμμα της να συμμαχήσει απρόθυμα με το SPD.


Η οικονομική πολιτική είναι σαφέστατη με ορατά τα σημάδια του “success story” αλλά από την ανάποδη!!!.. Ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει φέτος οκτώ φόρους σε ένα διάστημα πέντε μηνών και οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών περιμένουν ότι όλα θα πάνε καλά.
Τα στοιχεία των περσινών φορολογικών δηλώσεων δείχνουν ότι οι φόροι αυξήθηκαν 52%. Και αυτό στην πέμπτη χρονιά συνεχούς ύφεσης. Φανταστείτε τι θα γίνει στην έκτη χρονιά ύφεσης που διανύουμε!

Δείτε τι έγινε πέρυσι και τραβάτε τα μαλλιά σας (αφήστε και κάτι για φέτος γιατί τα πράγματα θα αγριέψουν):

1.100.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ ή 500 το μήνα, ενώ 65.185 φορολογούμενοι δήλωσαν ετήσιο εισόδημα κάτω από τα 1.000 ευρώ

Τι πληρώσαμε; Με μέσο όρο φόρου 1.654 ευρώ το 2012 έναντι 1.091 ευρώ το 2011 η αύξηση αγγίζει το 52%. Έτσι, γιατί ακόμα παίρνουμε πολλά και λεφτά υπάρχουν!

Που οφείλεται η αύξηση των φόρων σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο;

*μειώθηκε το αφορολόγητο όριο από τις 12.000 ευρώ στις 5.000 ευρώ

*επιβλήθηκε φόρος 10% στη διαφορά των 7.000 ευρώ

*έγιναν μειώσεις των αφορολόγητων ορίων για τα παιδιά

*στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

*στην αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα

*έπεσε «ψαλίδι» στις εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος κτλ.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, μειώνονται οι μισθοί αλλά αυξάνονται ραγδαία οι φόροι!

Εθνικισμός.net