Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το καθεστωτικό ΒΗΜΑ του βαθύπλουτου Ψυχάρη υβρίζει τους φτωχούς Έλληνες που συμμετείχαν στη διανομή

Ένα από τα βασικότερα στηρίγματα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), ήταν από τους βασικότερους ξεσαλωμένους και λυσσασμένους υβριστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
για τη διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες, την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Τόσο η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» όσο και η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» παρήγαγαν τόνους λάσπης, τους οποίους στη συνέχεια εκτόξευσαν κατά ριπάς.


Ειδικά η.....ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», με μια δημοσιογραφική αισθητική που παραπέμπει σε ακαθάριστο βόθρο, έδειξε πόσο χαμηλά έχει στην εκτίμησή της όσους Έλληνες πήγαν για να πάρουν τρόφιμα στη διανομή που έκανε το Λαϊκό  Εθνικιστικό Κίνημα. 

Γράφει χαρακτηριστικά το «Βήμα»: 

«Το φασιστικό πρόσωπο που αποκάλυψε και η προσβολή στους αγώνες και στην ιστορική μνήμη του Ελληνικού Λαού δυστυχώς δεν συνάντησε την κατακραυγή όλων των πολιτών. Αντιθέτως εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης στην οδό Δηλιγιάννη 50, για να παραλάβουν τρόφιμα και ρούχα «Μόνο για Έλληνες», με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητάς τους και παρέμειναν όταν ο αρχηγός του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκος βγήκε στο μπαλκόνι και μετέτρεψε τη συγκέντρωση σε πολιτική εκδήλωση μίσους».


Και λίγο παρακάτω η δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το βόθρο αυτό συνεχίζει γινόμενη ακόμη πιο αποκαλυπτική ως προς τις διαθέσεις της: 

«Η εικόνα του έξαλλου αρχηγού  ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, ο οποίος κατήγγειλε την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας ως επέτειο «της κλεπτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας», καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο που έμενε στο δρόμο παρά το λιοπύρι και την υψηλή θερμοκρασία έφερνε στο μυαλό ανατριχιαστικές μνήμες από τις εύθραυστες δημοκρατίες του μεσοπολέμου. Γιατί τι θα ήταν η πρόκληση της Χρυσής Αυγής  χωρίς τον κόσμο που ανταποκρίνεται σε αυτή; Τι αντίκτυπο θα είχε η κατηγορία εναντίον του πρωθυπουργού ότι είναι «προδότης της παράταξής του» χωρίς το σύνθημα «αλήτη, προδότη, Σαμαρά» που εκσφενδόνισε με ευκολία κατά του εκλεγμένου προέδρου της κυβέρνησης το συγκεντρωμένο πλήθος. Ακόμα και αν αυτοί που το φώναζαν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, οι διπλανοί τους  συνέχιζαν να παίρνουν ανενόχλητοι τα τρόφιμα και σίγουρα αρκετοί θα υπέκυψαν στον πειρασμό να προσθέσουν και το δικό τους «ουουουουουου…» που κάλυψε τη φωνή του Μιχαλολιάκου όταν κατήγγειλε ότι τους απαγόρευσαν να μοιράσουν τρόφιμα σε Έλληνες και όχι σε μαύρους και Πακιστανούς».


Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποκρυπτογραφηθεί το τι ακριβώς εννοεί «Το Βήμα» με τα γραφόμενά του. Ξεκάθαρα, το καθεστωτικό αυτό φερέφωνο, υποστηρίζει ότι όσοι Έλληνες πολίτες παρευρέθησαν στον Σταθμό Λαρίσης για να παραλάβουν τρόφιμα είναι κατάπτυστοι γιατί «συμμετείχαν με γιουχαΐσματα και συνθήματα στις επιθέσεις Μιχαλολιάκου στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν.Δένδια (τον χαρακτήρισε «ψεύτη» επειδή λέει ότι αντιμετωπίζει το έγκλημα) και στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ.Καμίνη («είναι αποτυχημένος, η Αθήνα βρωμά» είπε), είτε απλώς αδιαφορούσε», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σ΄άλλο σημείο του κειμένου. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε το γεγονός ότι ο Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν χαρακτηρίζεται ως «κύριος» στο απόσπασμα αυτό, σε αντίθεση με τα άλλα τρία θεσμικά πρόσωπα. Αυτό είναι το λιγότερο.


Το χειρότερο είναι ότι ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ ουσιαστικά ο κόσμος επειδή πήγε να πάρει τρόφιμα και επειδή δεν… υπερασπίστηκε αυτούς τους οποίους κατηγόρησε ο Αρχηγός του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Έχουν πολύ θράσος τελικά, εκεί στο «Βήμα». Τι θα έπρεπε να «υπερασπιστεί» ο Έλληνας πολίτης που παρευρέθηκε στον σταθμό Λαρίσης;  Αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα;  Αυτούς που καλλιέργησαν τη μίζα, την διαφθορά, τη ρεμούλα; Αυτούς που έφεραν τα μνημόνια; Αυτούς που καθημερινά εξαθλιώνουν ολοένα και πιο πολύ τον Ελληνικό λαό με φτώχεια, πείνα, ανεργία; Αυτούς που τους  ταλαιπωρούν με αβάσταχτους και ληστρικούς φόρους και χαράτσια; Αυτούς που εξευτελίζουν τους συνταξιούχους, φέρνουν σε απόγνωση τους μεσήλικες και δημιουργούν ένα ζοφερό μέλλον για τη Νεολαία μας; Αυτά, βεβαίως, δεν έχουν καμία σημασία για το συγκεκριμένο (και όχι μόνο) φερέφωνο της συγκυβέρνησης, του μνημονίου, του καθεστώτος.


Καλύτερα να πεθάνετε της πείνας και να υποφέρετε παρά να πάρετε ένα πιάτο φαί από τους «φασίστες»! Καλύτερα εξαθλιωμένοι και νεκροί παρά ταϊσμένοι από τους «αντιδημοκράτες». Κάτι παρεμφερές, εξάλλου, ειπώθηκε και το βράδυ της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, από ένα άλλο συστημικό φερέφωνο, το οποίο είπε σχεδόν άμεσα ότι είναι προτιμότερο να υποφέρει ο κόσμος (μήπως να πεθάνει κιόλας;) παρά να νομιμοποιεί την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, παίρνοντας τρόφιμα! Αυτό είναι το «ανθρωπιστικό» τους επίπεδο, έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία τα διάφορα συστημικά πιόνια: Έχετε δικαίωμα ύπαρξης μόνο αν στηρίζετε, ή έστω ανέχεστε, την μεταπολιτευτική λαίλαπα. Ακόμη κι αν αυτή σας ξεζουμίζει και σας αφαιρεί κάθε ζωτική ικμάδα.


Όσο για κάποιες άλλες αθλιότητες που ξεστομίζει το «Βήμα», σε άλλο κείμενο για την διανομή τροφίμων, ότι «Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού, ίδιο και απαράλλαχτο με το απεχθές του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Φράνκο, του Παπαδόπουλου, του Σαλαζάρ και των τόσων άλλων δικτατόρων ανά τον κόσμο», τους λέμε ότι το «Βήμα» θεωρούσε τόσο «απεχθή» τα πρόσωπα των Χίτλερ και Μουσολίνι ώστε να τους υμνεί και να τους αποθεώνει με άρθρα του τα έτη 1941-44, ενώ τα «Νέα» αποθέωναν τον Παπαδόπουλο το διάστημα 1967-74… Με απλά λόγια, δηλαδή, είμαι με όλους σε όλες τις καταστάσεις και «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω…».

Πασπαρτου