Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

"Συνταγματικό τόξο"...Φυλάκιση 20 μηνών σε πρώην βουλευτή της ΝΔ

σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Την είδατε άραγε αυτή την είδηση σε κάποιο ΜΜΕ;! Για την ίδια υπόθεση ο πρώην βουλευτής είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2011, σε δύο χρόνια φυλάκιση με 3ετη αναστολή για απάτη μεγάλης αξίας με ιδιαίτερα μεγάλη ζημία. 

Ο κ. Σαλίκας, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 και 1990 και μία φορά το 1993, είχε υποσχεθεί το 2006 να διορίσει στο Δημόσιο την Παρθένα Τσαφαρίδου, αναφέροντάς της πως είχε προσβάσεις για να την τοποθετήσει σε μία θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.  

Για το σκοπό αυτό η........
καταγγέλουσα και ο σύζυγός της Αθανάσιος Πανταζής, πλήρωσαν 10.000 ευρώ. Ο πρώην βουλευτής, την σύστησε στον Χαράλαμπο Βαμβακίδη, φίλο του από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος εμφανιζόταν ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.   Σύμφωνα με την κατάθεση της κ. Τσαφαρίδου, οι δύο άνδρες ζήτησαν κι άλλα λεφτά, τα οποία τα πλήρωσε και συνολικά το ποσό έφτασε στα 23.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να διοριστεί. 

Ο κ. Σαλίκας ανέφερε κατά την εκδίκαση πως ο ίδιος δεν ωφελήθηκε οικονομικά, καθώς προώθησε τις 10.000 ευρώ στον Χαράλαμπο Βαμβακίδη και τόνισε ότι εκείνη την περίοδο δεν ήταν βουλευτής. Να σημειωθεί πως ο κ. Βαμβακίδης καταδικάστηκε το 2009 για την ίδια υπόθεση, σε εννιά χρόνια κάθειρξη από το Εφετείο Θεσσαλονίκης. 

inpost.gr