Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Καταρρέει το σαθρό κατεστημένο: “Όσοι φεύγουν από Σύριζα, πηγαίνουν στην Χρυσή Αυγή”


Σε μια κοινή παραδοχή προχώρησε ο αρθρογράφος Μανώλης Κοττάκης από την εφημερίδα "Δημοκρατία", καθώς ομολόγησε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι πολλαπλά κερδισμένη από τις στημένες και αποτυχημένες προβοκάτσιες εναντίον της, ιδιαίτερα μετά την τελευταία γκάφα του Δραγασάκη.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει χαρακτηριστικά: "Το μοιραίο λάθος που θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας στην εκλογική ήττα του κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες (επεισόδιο Δραγασάκη - Ηλιόπουλου στη Βουλή). Δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει όμως. Όπως και δεν το καταλάβαινε, όταν περίμενε ότι το χαστούκι Κασιδιάρη θα είχε κόστος για τη Χρυσή Αυγή και όφελος για την Αριστερά. Δεν είναι έτσι. Αυτό που καταγράφηκε μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εκλογών του 2012, οι απευθείας μετακινήσεις νέων ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή, θα γίνει τώρα και σε εθνική κλίμακα, αν η Αριστερά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δεν αλλάξουν μυαλά...

Η Χρυσή Αυγή τείνει να διπλασιάσει τα ποσοστά της, γιατί σε ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που διαπερνά οριζόντια τις εκλογικές βάσεις υπάρχει μίσος, αντιπάθεια για τους μετανάστες και απογοήτευση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας...

Σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ "ενσωματώνεται", εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή ως το μόνο ακτιβιστικό κίνημα στην Ελλάδα, έστω με τα στοιχεία πρωτογονισμού που διαθέτει. Κανείς δεν προβληματίζεται γιατί, παρά την απομόνωση, διπλασιάζει τα ποσοστά της."

Με λίγα λόγια ο δημοσιογράφος παραδέχεται την ραγδαία άνοδο και την εδραίωση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία, αδιαμφισβήτητο γεγονός που ξέρει καλά όλο το σαθρό πολιτικό κατεστημένο, αλλά θέλει τεχνηέντως να κρύψει και να ανασχέσει με ψέμματα, προβοκάτσιες και "αντιρατσιστικά" νομοσχέδια. Τίποτα όμως και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας: Ερχόμαστε!