Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η Ιταλία στέλνει τους λαθρομετανάστες στην Γερμανία. Εμείς;

Οι Γερμανοί διαμαρτύρονται έντονα διότι οι Ιταλοί απέλασαν αφρικανούς λαθρομετανάστες προς την χώρα τους αφού τους εφοδίασαν με προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα και 500 ευρώ για να τους δελεάσουν να φύγουν από την Ιταλία.
Ήδη εκατοντάδες από αυτούς που προέρχονται κυρίως από το Τόγκο και την Γκάνα έφτασαν στην Βαυαρία και τριγυρνούν στους δρόμους διαπράττοντας τις γνωστές ασχήμιες τους, ενώ το επίσημο γερμανικό κράτος προσπαθεί να βρει λύση και απάντηση σ’ αυτή την ενέργεια των Ιταλών.

Η Ιταλία ως γνωστόν υποφέρει και αυτή εδώ και αρκετά χρόνια από τους λαθρομετανάστες που προέρχονται από τα κράτη της Βόρειας Αφρικής , οι οποίοι ταξιδεύοντας με μικρά πλοιάρια φτάνουν στα παράλια της Νότιας Ιταλίας και Σικελίας. Βέβαια το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν συγκρίνεται ούτε κατ’ ελάχιστο με το δικό μας. Αλλά παρ’ όλα αυτά οι Ιταλοί πολιτικοί φαίνεται ότι δεν είναι όλοι τους προσκυνημένοι και ανίκανοι. Οι Ιταλοί αποφάσισαν λοιπόν πρώτον να κλείσουν τα στρατόπεδα φιλοξενίας λαθρομεταναστών της Νότιας Ιταλίας και δεύτερον να προωθήσουν τους λαθρομετανάστες ή στις χώρες από όπου προήλθαν ή σε άλλες βόρειες χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας η Ιταλία χωρίς να συμφωνήσει οτιδήποτε με άλλες χώρες της ΕΕ παρεχώρησε στους Αφρικανούς λαθρομετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα με ισχύ 3 μηνών για τις χώρες Schengen. Επίσης έδωσε 500 ευρώ στον καθένα από τους λαθρομετανάστες εφόσον συμφωνούσαν να εγκαταλείψουν άμεσα τα στρατόπεδα φιλοξενίας και την χώρα. Οι περισσότεροι εξ αυτών ταξίδεψαν προς την Γερμανία και ήδη εκατοντάδες περιδιαβαίνουν τους δρόμους του Μονάχου και του Αμβούργου.

Οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τους Ιταλούς, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας τους κατηγορεί για υποχθόνιες ενέργειες, αλλά η Ιταλική κυβέρνηση εξ όσων διαφαίνεται δεν υποχωρεί, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της την συμφωνία Schengen και πράττοντας το αυτονόητο: Η σωτηρία του Έθνους και της Πατρίδας προέχει από οποιαδήποτε διακρατική συμφωνία. ΕΜΕΙΣ TI KANOYME;

 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απαιτεί: Άμεσα έξω όλοι οι λαθρομετανάστες!