Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ ΕΝΑΝ ΣΤΑΛΙΝΟΤΣΟΛΙΑ


Με μια μακροσκελέστατη επιστολή-κατεβατό, 1.793 λέξεων, ο «πολύς» Στάθης, γνωστός κομμουνιστής γελοιογράφος και… γελοιολόγος (στον «αστικό» τύπο), αλλά και «συλλέκτης πολυτελών αυτοκινήτων»

(σύμφωνα με το μακαρίτη τον Κακαουνάκη), απευθύνεται με… πατρικό ύφος (θέλοντας προφανώς να γίνει κι αυτός «πατερούλης», σαν το ίνδαλμά του, τον Στάλιν) στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τους… πείσει ν’ αλλάξουν και να μπουν στο… σωστό δρόμο του σ. Κουτσούμπα. Θα κάνουμε έναν σύντομο σχολιασμό και θα δώσουμε ορισμένες απαντήσεις στον προβατόσχημο αυτόν λύκο, ζηλωτή του σταλινικού τρόμου που το παίζει… Αρσακειάς:
1ον) Η… δημοκρατία της δικτατορίας του προλεταριάτου.

 «Η δημοκρατία είναι το πρώτο ζητούμενο. Για την ίδρυσή της, την καθιέρωσή της και την υπεράσπισή της στην Ελλάδα, όπως και παντού αλλού, πλήθος πολιτών, μέγεθος λαού, έχουν χύσει το αίμα τους, αριστεροί, κομμουνιστές, κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, χριστιανοί, αναρχικοί, εβραίοι, αλλοεθνείς, έχουν χύσει το αίμα τους κι έχουν δώσει τη ζωή τους. Μόνον οι φασίστες το μόνον που έχουν δώσει για τη δημοκρατία είναι οι σφαίρες τους εναντίον της».

Οι κομμουνιστές, λοιπόν, έχουν χύσει το αίμα τους για τη δημοκρατία (αγωνιζόμενοι για τη «δικτατορία του προλεταριάτου»)! Εδώ δε χρειάζονται σχόλια…

2ον) 99,9% ο μοναδικός υποψήφιος του μοναδικού κόμματος.

«Και τέλος, στη δημοκρατία ψηφίζεις. Έστω Χρυσή Αυγή. Σε καθεστώς Χρυσής Αυγής, όμως, θα ψήφιζες μόνον ό,τι θα σε διέτασσαν».

Βεβαίως και ψήφιζαν ελεύθερα στα κομμουνιστικά κράτη (τον μοναδικό υποψήφιο, του μοναδικού κόμματος, που ελάμβανε το… μοναδικό ποσοστό 99,9%)!

3ον) ; Οι «Κοζάκοι» της εξουσίας.

«Σου λένε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Ψέμα! Είναι κόμμα της εξουσίας. Όχι εξουσίας. Της εξουσίας». Αφού, λοιπόν, είναι «κόμμα της εξουσίας»,

γιατί η εξουσία ντόπια και ξένη ψάχνει μανιωδώς τρόπους να την θέσει εκτός νόμου ή έστω να την περιορίσει; Υπάρχει άραγε έστω κι ένας -για δείγμα-εξουσιαστής στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο που να ζητά ανάλογα μέτρα για τα μαρξιστικά κόμματα; Όχι βέβαια! Γιατί άραγε; Τόσο κορόιδα είναι;

Εξάλλου, δε φύλαγε η Χρυσή Αυγή τη βουλή από την οργή του λαού όταν ψηφιζότανε το Μνημόνιο 2, ούτε ο Α. Γεωργιάδης είπε μετά «ευτυχώς που υπήρχε η Χρυσή Αυγή εκεί έξω». Άλλοι ήτανε οι… «Κοζάκοι» και για άλλους το’ πε ο Γεωργιάδης. Μήπως θυμάσαι σ. Στάθη ποιοι ήτανε οι… «Κοζάκοι» ή έχει περάσει πολύς καιρός και… ξεχάστηκες;

4ον) Ποιος «καθάρισε» τους περισσότερους κομμουνιστές;

«Ουδείς διάλογος μπορεί να συμβεί μέσα στα φασιστικά κόμματα, παρά μόνον η έκδοση εντολών και η υπακοή σε αυτές. Είναι κόμματα υποταγής. Ο αρχηγός, ο φύρερ, έχει το αλάθητο του Πάπα. Η δομή τους είναι μιλιταριστική. Ο ένας διατάζει, ο άλλος υπακούει».

Ο πιο δημοκρατικός εσωκομματικός διάλογος ομολογουμένως γινόταν επί κομμουνισμού. Το δε… αποκορύφωμά του ήταν επί σταλινισμού. Στις Δίκες της Μόσχας, με εισαγγελέα τον Βισίνσκι. Όπου οι διαφωνούντες, αλλά και οι μη διαφωνούντες, που όμως βαφτίζονταν «διαφωνούντες», «αυτά τα λυσσασμένα σκυλιά», οδηγούνταν για τα περαιτέρω στο απόσπασμα ή αν ήταν πολύ-πολύ τυχεροί στα Γκουλάγκ, για την «αναμόρφωσή» τους (που κράταγε καμιά 30αριά χρονάκια – ελάχιστοι επέστρεψαν). Θα βάλω κι ένα… κουΐζ στον σ. Στάλιν, ε, συγνώμη, Στάθη ήθελα να πω:

Ποιος από τους παρακάτω «καθάρισε» τους περισσότερους κομμουνιστές;

(α) ο Χίτλερ; (β) ο Πινοσέτ; (γ) ή ο Στάλιν;

Σύντροφε Στάθη βάλε το χέρι στην καρδιά κι απάντα!

5ον) «Πάνω απ’ τη Λαμία είναι Βουλγαρία»!

«Σου λένε ότι είναι πατριώτες. Ουδέποτε η ακροδεξιά έκανε καλό στην πατρίδα».

Έτσι είναι όπως τα λέει ο σ. Στάθης! Άλλωστε, συνθήματα της Χρυσής Αυγής ήταν και το «οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα» και το «κάτω τα σύνορα και οι πατρίδες». Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι η Χρυσή Αυγή είπε το 1922 πως «όχι μόνο δε λυπηθήκαμε για τη Μικρασιατική καταστροφή, μα και την επιδιώξαμε», η Χρυσή Αυγή είχε ρίξει το σύνθημα «Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη», η Χρυσή Αυγή έριξε το σύνθημα «πάνω απ’ τη Λαμία είναι Βουλγαρία», η Χρυσή Αυγή έριξε το σύνθημα «επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες κάτω τα χέρια απ’ τη σοσιαλιστική Αλβανία», η Χρυσή Αυγή αποκάλεσε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ «βαρελότους» και «δυναμιτιστές» κ.τ.λ., κ.τ.λ.

Σύντροφε Στάθη, άσε το πατριωτικό προφίλ. Εντάξει, το χρησιμοποίησε και ο… μεγάλος Στάλιν στον πόλεμο, όταν διαπίστωσε στην πράξη ότι κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να πεθάνει για τον κομμουνισμό, αλλά πολλοί για τη Μητέρα-Ρωσσία, αλλά μην το πιστέψεις κιόλας, γιατί παραμονεύει η επαγρύπνηση να σε κατηγορήσει για… εθνικιστική παρέκκλιση!

6ον) Ο Κεμάλ, ο Μπογιόπουλος και η Ρεπούση.

«Εν πρώτοις, ο εθνικοσοσιαλισμός δεν διαφέρει ιδιαιτέρως απ’ τον εθνικισμό και πάντως διαφέρει όσον ο Χίτλερ απ’ τον Φράνκο ή ο Μουσολίνι απ’ τον Κεμάλ Ατατούρκ, όταν οι μεν εξόντωναν Εβραίους και κομμουνιστές και οι δε Ποντίους και Αρμενίους».

Σύντροφε Στάθη κρύβε λόγια, γιατί καραδοκεί η… επαγρύπνηση. Ακούς εκεί να συγκρίνεις τον Κεμάλ με τον Χίτλερ! Και ποιος βοήθησε τον Κεμάλ το 1922; Δεν ήταν ο Λένιν; Ήτανε ηλίθιος ο Λένιν και βοηθούσε έναν φασίστα; Σύντροφε Μπογιόπουλε, που εξ όψεως ομοιάζεις στον… μεγάλο Λένιν, καθάρισε για πάρτη του!

Αμ το άλλο; Ακούς εκεί έσφαξε ο Κεμάλ τους Ποντίους και τους Αρμενίους; Να παρακαλάς μην τύχει και διαβάσει το κατεβατό σου η σ. Ρεπούση, γιατί ποιος σε γλυτώνει μετά από δαύτη…

7ον) «Χριστιανέ» σύντροφε Στάθη, πέρασαν οι… Απόκριες!

 «Σου λένε οι Χρυσαυγίτες ότι είναι ιδεολόγοι. Ποιας ιδεολογίας όμως; Χριστιανοί δεν είναι. Για τους χριστιανούς ο εθνισμός, πόσω μάλλον ο εθνικισμός, είναι αίρεση».

 Όλα τα περιμέναμε, αλλά ότι ένας άθεος σταλινομαρξιστής (ξέρετε τώρα, «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», «με τα άντερα του τελευταίου παπά θα κρεμάσουμε τον τελευταίο δούκα» κ.τ.λ.) θα εμφανιζόταν και ως… χριστιανός (!!!) και θα ’βγαζε τους χρυσαυγίτες… αιρετικούς (!!!), αυτό στ’ αλήθεια δεν το περιμέναμε! Έλα σ. Στάθη, βγάλε τη μουτσούνα του χριστιανού, πέρασαν οι… Απόκριες!

8ον) Η περίπτωση του Πάβελ Μοροζώφ.

«Στο τέλος, το 1945 τα παιδιά κατέδιδαν τους γονείς τους και τους εκτελούσαν οι ναζιστικές ομάδες θανάτου σαν σκυλιά. Με ποια φωτιά απ’ την κόλαση παίζεις;».

Πάβελ Μοροζώφ. Ανακηρύχτηκε «μάρτυρας» της ΕΣΣΔ και «πρότυπο της νεολαίας», έγινε σχολικό ανάγνωσμα, τραγούδι, ποίημα, θεατρικό έργο, ενώ αγάλματά του ανεγέρθηκαν σ’ ολόκληρη τη χώρα. Το 1932, σε ηλικία 14 χρονών κάρφωσε στις αρχές τον πατέρα του ότι έκρυβε λίγο σιτάρι από το κολχόζ για να θρέψει την οικογένειά του. Αμέσως μετά ο πατέρας του εκτελέστηκε. Την επομένη, συγγενείς και συγχωριανοί του πατέρα του, τον λιντζάρισαν.

9ον) Ο Στάθης Κλάψας και τα «Άπαντα» του Στάλιν.

«Σας παρακαλώ! θυμηθείτε τι ήταν ο φασισμός. Πάρτε βιβλία οι νεότεροι να μάθετε. Χαϊδεύουμε με την ανοχή μας και θρέφουμε με την ψήφο μας ένα τέρας. Τον πιο σκοτεινό και μοχθηρό μηχανισμό του συστήματος. Μη χρησιμοποιείτε την ψήφο σας εναντίον σας, εναντίον των παιδιών σας, εναντίον των συναδέλφων σας, εναντίον του πλησίον σας».

Μην κλαίς άλλο Στάθη Κλάψα (κατά το Μάρθα Βούρτση-Κλάψα). Είχες, δεν είχες, μας έπεισες!

(ΥΓ) 1: Πάρτε και κανά βιβλίο… Τα «Άπαντα» του Στάλιν κάνουν σύντροφε;

(ΥΓ) 2: СЛАВА СТАЛИН таварыц стафи (Ζήτω ο Στάλιν σύντροφε Στάθη)! Και εις άλλα με υγεία…

 (Από τη στήλη του Αντίοχου στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί).