Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ


Συμφωνία συνεργασίας με το κόμμα «Βουλγαρική Αριστερά» (αγνώστων λοιπών στοιχείων), υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στη Σόφια, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τον συντονισμό του πανευρωπαϊκού αγώνα, μέρος του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλγαρική Αριστερά», δήλωσε παρευρισκόμενος βουλευτής του κόμματος των ορφανών του Τσαουσέσκου.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη συμφωνία της ελληνόφωνης αριστεράς με τους Βουλγάρους (εξ’ ου και το «βουλγαροκομμουνιστές»). Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμε μία απ’ αυτές. Σύμφωνο Καρυδιών Εδέσσης, το 1944:

Αι επαρχίαι Κιλκίς, Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως ζώνη δράσεως του ΣΝΟΦ.

1. Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη ζώνη δράσης του και σε άλλες νοτιώτερες επαρχίες, ύστερα από την εξασφάλιση πλήρους κυριαρχίας στις παραπάνω επαρχίες.

2. Ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής της Μακεδονίας, παίρνει την υποχρέωση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας, ύστερα από την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση τούτων στις αρχές του ΕΑΜ.

3. ΕΑΜ και ΣΝΟΦ, αποφασίζουν από κοινού την δημιουργία αυτονόμου Μακεδονικού Κράτους Σοβιετικής Οργάνωσης, το οποίον θα ζητήσει να μπει κάτω από την προστασία της Ρωσσίας.

4. Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ, αναλαμβάνεται η υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας που θα ιδρυθεί στο Καϊμακτσακλάν από Βουλγάρους αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.

5. Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής, ώστε να μην αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση. Καθιερώνεται ως σημαία της Σοβιετικής Δημοκρατίας Μακεδονίας, η Βουλγαρική, με αντίθετη φορά των χρωμάτων και με αστέρια στο κέντρο».

Για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ                                           Για το ΣΝΟΦ
Ανδρέας Τζήμας                                              Αντών Κάλτσεφ

ΠΗΓΗ: Εθνικισμός. net