Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Μπουτάρης θέλει να μοιραστούμε τα κέρδη με τους τούρκους

Ο Αλή Μπουτάρ ζήλεψε τον Ερντογάν και ζητάει και αυτός «καζάν-καζάν» ή με απλά λόγια συνεκμετάλλευση!!

Είναι καλύτερο να πάρεις το 50% από κάτι, παρά το 100% από το τίποτα,
είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του φετινού Money Show, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης της ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας προς όφελος και των δύο μερών.

 «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει πόλη-πρότυπο για την ελληνοτουρκική συνεργασία. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου θέσαμε σαν προτεραιότητα να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη από κλειστοφοβική σε μία ανοιχτή, εξωστρεφή και φιλόξενη πόλη. Να αλλάξουμε μία παγιωμένη νοοτροπία, που βασιζόμενη σε μία κακώς εννοούμενη εθνικοφροσύνη, έκρυβε το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη θετικά μηνύματα διαφοροποίησης σε σχέση με το παρελθόν, όπως δείχνει η αύξηση των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι ολοένα περισσότερες επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ Τούρκων και Θεσσαλονικέων επιχειρηματιών.

«Μπορούμε να μοιραστούμε το κέρδος με τους Τούρκους επιχειρηματίες. Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου έλεγε ότι είναι καλύτερα να πάρεις το 50% από κάτι παρά το 100% από το τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπουτάρης, θέλοντας να δείξει το σημαντικό, αμοιβαίο όφελος που μπορεί να προκύψει από την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων επιχειρηματιών.

Δεν γνωρίζουμε αν τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε υπό την επήρεια του γνωστού προϊόντος που παράγει εν αφθονία (κρασιού), ωστόσο καλό θα ήταν πάντως, να του κάνουν οι σύντροφοί του και κανένα... αλκοτέστ.