Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Και η αγυρτεία των καθεστωτικών καλά κρατεί


Δεν τους «βγήκε» το περιστατικό με την Μανωλάδα, αφού απεδείχθη ότι το περιστατικό όχι μόνο δεν είχε καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή, αλλά τουναντίον οι δράστες είχαν σχέση αποκλειστικά με το καθεστώς της Μεταπολίτευσης και ιδεολογικώς και πρακτικώς.
 Μαύρη κατήφεια και απογοήτευση κατέλαβε με μιας τα καθεστωτικά φερέφωνα, τους καθ’ έξη συκοφάντες του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Και στην απέλπιδα προσπάθεια τους να συνδεθεί, συνειρμικά και μόνο, το περιστατικό με την Χρυσή Αυγή, επιστρατεύτηκε ο γνωστός και μη εξαιρετέος ουφολόγος – υβριστής της Χρυσής Αυγής και η ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύει τις έρευνες του για εξωγήινους στην Γη, άλλοτε ενυπόγραφα και άλλοτε ανυπόγραφα, όπως τώρα.
Με αξίωμα, λοιπόν, την λογική της μισής αλήθειας και του μεγάλου ψέμματος, η ιστοσελίδα των ούφο και ο αρχισυντάκτης της, ανακαλούν από τα συρτάρια της ιστορίας την υπόθεση του Παντελή Καζάκου ο οποίος καταδικάστηκε το 2001 για δύο ανθρωποκτονίες που διέπραξε το 1999. Γράφει, λοιπόν, ο Δρ. Σποκ της Ελληνικής Δημοσιογραφίας ότι καθηγητής του Καζάκου και συμμαθητές του είχαν δηλώσει ότι είναι μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης και ότι ο Συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής είχε παρουσιάσει φωτογραφία του να κρατά πανό της Χρυσής Αυγής.

Εμείς, όμως, δεν έχουμε αλλεργία με την αλήθεια, ούτε έχουμε τίποτε να κρύψουμε, οπότε πάμε να κάνουμε αυτό που φοβούνται τα καθεστωτικά φερέφωνα: Να δούμε τα γεγονότα της εποχής, για να αποδειχθούν για άλλη μία φορά αγύρτες, ψεύτες και συκοφάντες. Ως πηγές μας θα χρησιμοποιήσουμε αυστηρά και μόνο τον καθεστωτικό τύπο της εποχής, ώστε να μην μπορούν να επικαλεστούν κανενός είδους επιχείρημα. Αντιγράφουμε λοιπόν από τον «Ριζοσπάστη» της 16ης Φεβρουαρίου 2001:

«Χτες επανέφεραν και το αίτημα να κληθεί να καταθέσει στο Κακουργιοδικείο ο διευθυντής του Ψυχιατρείου Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού κ. Δημόπουλος, επειδή «τον παρακολουθεί τον τελευταίο χρόνο και θεωρεί ότι παρουσιάζει σχιζοφρενική ψύχωση παρανοϊκού τύπου»... Οι συνήγοροι των θυμάτων επισήμαναν ότι, αν γίνει δεκτό αυτό το αίτημα, τότε θα πρέπει να εξεταστούν ως μάρτυρες και πρόσωπα που γνώριζαν τον Π. Καζάκο - συμμαθητές του, παιδιά από τη «Στροφή», συνάδελφοί του από το στρατό και την ΕΡΤ, όπου εργαζόταν κανονικά μέχρι τη σύλληψή του - για να πουν ότι ήταν απόλυτα φυσιολογικός.»

«Αίσθηση, όμως, έκανε και η παρουσίαση από συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής μιας φωτογραφίας, που απεικονίζει τον Π. Καζάκο σε διαδήλωση της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» να κρατά ένα πανό! «Δεν είναι αυτός», υποστήριξε ο πατέρας του. «Εγώ οργανώθηκα στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και η μητέρα του ήταν στην ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης. Πώς θα ήταν φασίστας;».

Βέβαια η «φωτογραφία με το πανό» αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ψεύτικη, αφού απεικόνιζε έναν άλλο εθνικιστή που ούτε καν έμοιαζε στον Καζάκο, ενώ η μόνη που το επικαλέστηκε, αφού οι υπόλοιποι ντρεπόντουσαν, ήταν μια πρώην βουλευτής του ΣΥΝ (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ). Όμως ας δούμε τα στοιχεία που έως τώρα παρατέθηκαν κάνουν φανερό το παραμύθι. Ο Καζάκος, λοιπόν, είχε συμμαθητές από την «Στροφή», το πρόγραμμα δηλαδή του ΚΕΘΕΑ για χρήστες ναρκωτικών, ενώ ο διευθυντής του ψυχιατρείου του φυλακών Κορυδαλλού έλεγε ότι έπασχε από σχιζοφρενική ψύχωση παρανοϊκού τύπου. Επιπροσθέτως ως συνηγόρους του είχε έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Πρασιανάκη, και έναν νυν βουλευτή της ΝΔ, τον γνωστό Χρ. Μαρκογιαννάκη από την επιτροπή για την Λίστα Λαγκάρντ.

Οι δουλέμποροι της πλουτοκρατίας μαζί με τους σοσιαλφιλελεύθερους καραγκιόζηδες και τις μυξοπαρθένες της αριστεράς προσπαθούν με θράσος, όχι μόνο να συγκαλύψουν την ανομία, αλλά και να επωφεληθούν από αυτήν σε βάρος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Μετά την παράθεση των αποδείξεων του ψεύδους τους, τους αφήνουμε στην χλεύη και την περιφρόνηση του Ελληνικού Λαού, ο οποίος πλέον τους ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα.