Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Και εκκλησίες έκλεβαν οι “ρομά”! Ναρκωτικά, όπλα μέχρι και... μανουάλια σε καταυλισμό τσιγγάνων


Μια ακόμα... προσφορά των ρομά στην ελληνική κοινωνία αποκαλύφθηκε πρόσφατα μετά από ελέγχους σε καταυλισμούς σε Μαγνησία και Λάρισα.
Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 263 άτομα, προσήχθησαν 16 και συνελήφθησαν 4 για διάφορα αδικήματα. Κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, μεταλλικά μέρη εκκλησιαστικών αντικειμένων, χαλκός βάρος 7,2 κιλών και μικροποσότητα χασίς.
Μετά τις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα δύο για παράβαση του νόμου περί όπλων, ο τρίτος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ο τέταρτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και επτά ακόμη καταδικαστικές αποφάσεις, για τα αδικήματα των κλοπών, των διακεκριμένων κλοπών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της αρπαγής ανηλίκου, της αποπλάνησης παιδιών, με συνολική ποινή φυλάκισης 90 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ. Βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις του Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας.

Στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια (από όσα βρέθηκαν, πριν τα "εξαφανίσουν" οι ρομά) κατασχέθηκαν: δύο κυνηγετικά όπλα (ένα δίκαννο και μία καραμπίνα με κομμένη κάννη και κοντάκι), 14 φυσίγγια, 7 μεταλλικά μέρη εκκλησιαστικών αντικειμένων (πολυέλαιος, καντήλι), χαλκός βάρους 7,2 κιλών, προερχόμενος από την καύση καλωδίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο χασίς βάρους 1,1 γραμμαρίου.

Αυτές είναι οι "ευπαθείς ομάδες" με τα μακριά χέρια, που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και για τους οποίους κόπτονται όλα τα αποκόμματα του "συνταγματικού τόξου", δεξιοί και αριστεροί. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που βρίσκονται καταυλισμοί ρομά, οι τοπικές κοινωνίες πλήττονται από την εγκληματικότητα. Η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων και αγωνίζεται για την επιστροφή της ασφάλειας και τις κοινωνικής ειρήνης στις γειτονιές μας.