Κυριακή 21 Απριλίου 2013

“Μαζί τα φάγανε”: Ο Πάγκαλος φτιάχνει εταιρία πάνω στην εμμονή Καμίνη, Μπουτάρη


«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», λέει η παροιμία που εφαρμόζει κατά γράμμα το ντόπιο κατεστημένο σε όλα τα πράματα της δημόσιας ζωής. Θυμόμαστε όλοι τις συντονισμένες προτάσεις Μπουτάρη και Καμίνη για καύση των νεκρών,
οι οποίες μάλιστα επανήλθαν προ μηνών, επ’ ευκαιρίας της προτάσεως του Συνηγόρου του Πολίτη επί του θέματος, λόγω «έλλειψης χώρου στα νεκροταφεία».

Βέβαια από τα παραπάνω δημιουργούνται ήδη «περίεργοι» συνειρμοί, αφού ο Καμίνης ήταν Συνήγορος του Πολίτη και άφησε την θέση μόνο και μόνο επειδή έγινε Δήμαρχος. Λογική οπότε η σκέψη ότι ο θεσμός λειτούργησε στην προκειμένη περίπτωση προς το συμφέρον του, αφού όταν είχε πρωτοδιατυπώσει την θέση για καύση των νεκρών είχε εισπράξει την χλεύη και την αποστροφή των πολιτών.

Επανήλθε λοιπόν το ζήτημα της καύσης των νεκρών και σε συνέντευξη που έδωσε ο Πάγκαλος στο «Πρώτο Θέμα» μας έδωσε να καταλάβουμε το «γιατί». Στην συνέντευξη του, λοιπόν, ο πρώην αντιπρόεδρος μας λέει ότι σκέφτεται να ανοίξει επιχείρηση που θα ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Θα εισάγει μηχανήματα και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μεσολαβητής για την εταιρία που θα κατασκευάσει το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα.

Έτσι καταλαβαίνουμε γιατί ακριβώς οι δύο πιο αποτυχημένοι δήμαρχοι της Ελλάδας, οι δύο πιο «εκτός τόπου και χρόνου» δήμαρχοι της Ευρώπης έχουν τέτοια εμμονή με την επιβολή της καύσης των νεκρών, λες και το ζήτημα της «ελλείψεως χώρου στα νεκροταφεία» είναι θέμα μείζονος σημασίας για τους δήμους. Εν τω μεταξύ κοιτώντας κάποιος τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο Δήμος Αθηναίων θα διαπιστώσει ότι το ένα τρίτο των θεμάτων αφορά «ανανεώσεις τάφων» και θέσεων στάθμευσης.

Κοινώς δεν είναι θέμα η «έλλειψη χώρου», αφού αυτό θα μπορούσε να διευθετηθεί με λιγότερες εγκρίσεις. Όμως, όπως είπαμε και πριν, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», η επικεφαλίδα του ντόπιου πολιτικάντικου κατεστημένου.