Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στα τελευταία του το κλεφτοπασόκ - Μπένι εναντίον Τζέφρυ


Πολύ δύσκολο να είσαι πασόκος σήμερα. Δεν φτάνει που έχασαν την αποκλειστικότητα στο φαγοπότι της εξουσίας, που συρρικνώνονται όλο και περισσότερο, με ορατό το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου στην επόμενη εκλογική περίοδο.
Υπάρχει, συν τοις άλλοις, και η εσωκομματική φαγωμάρα μεταξύ του αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου και του προκατόχου του Γιωργάκη-Τζέφρυ Παπανδρέου. Ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, απηυδισμένος από την μη αναστρέψιμη κατάσταση του αποκόμματος στο οποίο έχει την ψευδαίσθηση ότι ηγείται, φρόντισε να αφήσει αιχμές κατά του προκατόχου του στην αρχηγική καρέκλα, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

«Αν μου είχε τηλεφωνήσει θα τον συμβούλευα να μην έστελνε υπόμνημα και να πήγαινε στην Προανακριτική Επιτροπή να δώσει τη μάχη» είπε ο ευτραφής ηγετίσκος «καρφώνοντας» ποικιλοτρόπως» τον «Άβερελ Ντάλτον» της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αποκρυπτογραφώντας τα λεγόμενά του Βενιζέλου διαπιστώνουμε ότι παρουσιάζει τον Τζέφρυ ως προκλητικά αδιάφορο να πάρει έστω και ένα τηλέφωνο, καθώς και δειλό που αρνείται να πάει στη μάχη! Έ, ρε γλέντια! Μπορεί ο ίδιος ο Γιωργάκης να μην έχει τον προαπαιτούμενο δείκτη ευφυΐας να αντιληφτεί τα λεγόμενα του διαδόχου του, τον έχουν όμως, προφανώς, οι συνεργάτες του.

 Έτσι, με μια ημέρα καθυστέρηση, αυτό το… τέρας ευφυΐας που λέγεται Φώφη Γεννηματά επιχείρησε να καλύψει τον αρχηγό της και να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ συμπαραστέκεται στο παιδί-θαύμα που λέγεται Τζέφρυ. Με δεδομένο ότι η Γεννηματά δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή δήλωση άνευ βοηθείας, παρότρυνσης και τεχνολογικών υποστηρίξεων (κοινώς, είναι «πολύ λίγη» πολιτικά) αποτελεί φως-φανάρι ότι η δήλωση της υπαγορεύτηκε, αν όχι γράφτηκε, από τον ίδιο το Βενιζέλο, προκειμένου να μην προχωρήσει η σύγκρουση με το κακομαθημένο μαμμόθρεφτο της Μάργκαρετ. Τα μεγάλα γλέντια όμως, που θα πυροδοτήσουν κι άλλο την αναπόφευκτη πλέον σύρραξη, θα είναι μόλις τελειώσει η ολοκλήρωση της έκθεσης για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Ίσως τότε να μην έχουμε απλώς αιχμές και υπαινιγμούς αλλά ανοιχτά πλάνα αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δυο αυτούς ανεκδιήγητους, σύγχρονους ολετήρες της Πατρίδας και του Λαού. Ποιος θα νικήσει; Δεν μας ενδιαφέρει. Ποιος θα πληρώσει όμως τη νύφη, όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έρθει στα πράγματα, το ξέρουμε καλά. Όλοι όσοι φέρουν ευθύνη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ