Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κύπρος από μια άλλη οπτική γωνιά....

   Αν αντιμετωπίσουμε την Ιστορία των οικονομικών σχέσεων, Κύπρου ΔΝΤ και ευρωπαϊκής ένωσης με μαθηματικούς όρους , συμβάλλουμε τα μέγιστα σε όσα αποσκοπεί το διεθνές κεφάλαιο.

   Η αλήθεια είναι μια, σε μία σχέση ουσιαστικά ανεπτυγμένων κρατών και οικονομικών οργανισμών τους, πάνω από όλα μετράει η πρόθεση. Η πρόθεση και η ουσία αυτής, θα αντιμετώπισή την κρίση. Όταν οι αγορές πάρουν το μήνυμα πως οι οικονομικοί οργανισμοί λειτουργούν με προοπτική και ουσία, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για ανάπτυξη.

   Μόνο τότε... Δεν γίνεται λοιπόν, σε μια χώρα που ξεκίνησε πρόσφατα να κοιτάει την ανάπτυξη με αξιώσεις, οι οικονομική οργανισμοί που εξ ορισμού συστάθηκαν για την στήριξη κρατών που βρίσκονται σε ανάγκη, να μην εξυπηρετούν το προφανές. Η στάση λοιπόν των οργανισμών αυτών στις δύσκολες στιγμές της Κύπρου, αποδεικνύει περίτρανα πως δεν είναι ζητούμενο η εξυπηρέτηση των δανείων, αλλά η βαθύτερη υποχρέωση μίας χώρας με πολύ ορυκτό πλούτο και η αιχμαλωσία της τώρα, που βρίσκεται σε αδυναμία.

   Αξιότιμοι οργανισμοί, η Κύπρος είναι σε θέση να εξυπηρέτησή τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Από εσάς χρειάζεται μόνο χρόνο, ουσιαστική στήριξη δηλαδή. Αυτά, για να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις... Για εμάς είναι ξεκάθαρο, οι οργανισμοί αυτοί, δεν λειτουργούν για καμία βοήθεια. Είναι μοχλοί στα χέρια κερδοσκόπων.

   Αυτές λοιπόν οι συμπεριφορές, ας είναι εφαλτήριο, για την αφύπνιση της κρίσης μας, γιατί για να αντιμετωπίσουμε την απειλή, πρέπει πρώτα να την αναγνωρίσουμε

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ