Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δημοσκοπήσεις, δημοσκοπήσεις, δημοσκοπήσεις... - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου


Σταθερά 3η πολιτική δύναμη της χώρας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Περίεργα παιχνίδια από κόμματα, εταιρείες και ΜΜΕ
"Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το μόνο που κατάφερε να διαμορφώσει ένα σταθερό και αυξανόμενα ακροατήριο είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία "μονιμοποιείται" ως τρίτο κόμμα"
 
ΤΟ "ΒΗΜΑ" ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Μία πλημμύρα δημοσκοπήσεων είδε το φως της δημοσιότητας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες την εβδομάδα που πέρασε. Το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι προς τι αυτή η εμμονή, αφού δεν ευρισκόμεθα σε προεκλογική περίοδο; Τα πάντα καταδεικνύουν ότι εξαιρώντας την περίπτωση συγκλονιστικών διεθνών γεγονότων παγκοσμίου σημασίας δεν πρόκειται να προκληθούν για εσωτερικούς λόγους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκλογές. Πρόκειται, λοιπόν, για μία μάχη εντυπώσεων για την οποία διατίθενται πάρα πολλά χρήματα και αυτό αποδεικνύει το ότι "λεφτά υπάρχουν" για τα μικροπολιτικά παιχνίδια των εξουσιαστών.
Από όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις (από τις περισσότερες τουλάχιστον) προκύπτει άνοδος της Ν.Δ. οριακή, αλλά άνοδος, η οποία όμως άνοδος οφείλεται στις εντυπώσεις, οι οποίες καλλιεργούνται ότι φάνηκε φως στο σκοτεινό τούνελ της οικονομικής και κοινωνικής κρίσεως, αλλά είναι βέβαιον ότι ο χρόνος δεν θα δικαιώσει αυτούς οι οποίοι σήμερα κυβερνούν, δηλαδή την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ. Μαζί με την άνοδο της Ν.Δ. υπάρχει και μία φαινομενική άνοδος και του ΠΑΣΟΚ και σε κάποιες δημοσκοπήσεις και της ΔΗΜΑΡ (εδώ γελάει κάθε πικραμένος…), οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα είναι ένας ατέλειωτος κατήφορος, ενώ εις ό,τι αφορά την ΔΗΜΑΡ, είτε θα απορροφηθεί από ένα νέο κεντροαριστερό πολιτικό σχήμα, είτε θα παλέψει σκληρά για να περάσει το όριο του 3% στις προσεχείς εκλογές.
ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ Ν. Δ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος της Ν.Δ. δεν συνοδεύεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις από πτώση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που αποτελεί και τον ευσεβή πόθο του "think tank" της Ν.Δ., αλλά και πολλών παραγόντων εντός και εκτός Ελλάδος.
Ταυτόχρονα με την άνοδο της Ν.Δ. έχουμε και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Πτώση, η οποία οφείλεται τόσο σε "δεξιές" διαρροές, όσο και σε αριστερές. Οι "δεξιές" διαρροές οφείλονται στην ανάδειξη του ακροαριστερού προφίλ του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα και των τρομοκρατικών επιθέσεων και οι αριστερές από τα ταξίδια του Αλέξη σε Γερμανία, στη χώρα του Μπάρμπα Σαμ και ακόμη και σε αυτό το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όμως, η έκπληξη είναι άλλη. Ότι τις μεγαλύτερες τις διαρροές δεν τις υφίσταται ο ΣΥΡΙΖΑ προς την Ν.Δ., αλλά προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτό δείχνει ότι το 27% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου ήταν περιστασιακό. Αυτό σαν απάντηση στους πληρωμένους κονδυλοφόρους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ψήφος στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά και τα ποσοστά τα οποία λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις δεν έχουν το… παραμικρό Ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Και που δεν πήγαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ για να μαζέψουν τους πολυπόθητους συντηρητικούς ψήφους, οι οποίοι θα τους φέρουν ΚΟΝΤΆ στην αυτοδυναμία ή έστω σε μια ξεκάθαρη πρωτιά. Από την Αρχιεπισκοπή μέχρι το Ινστιτούτο Λεβί και τους ύμνους στον Ομπάμα! Και από τον Σόιμπλε μέχρι το ΔΝΤ... Όλα αυτά αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί το ταξίδι φιάσκο στην Λατινική Αμερική. Η προσδοκία της εξουσίας είναι γλυκιά, αλλά εκτίμηση δική μας είναι ότι δεν φτάνει προκειμένου να κρατήσει ενωμένα μέχρι τις εκλογές όλα αυτά τα ετερόκλητα στοιχεία, τα οποία συναπαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ(βλέπε «συνιστώσες» και αριστερό ρεύμα) και που αποτελούνται από πράσινα μέχρι χθες λαμόγια, κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ, μέχρι σκληρούς αριστεριστές, μαοϊκούς, σταλινικούς και τροτσκιστές...
Είναι βέβαιο ότι ο χρόνος δεν δουλεύει για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το ξέρουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και όσο αργότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο περισσότερο πιθανή θα είναι η διάσπαση. Η διαρροή ήδη άρχισε...
Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΤΩΣΗ, ΜΙΑ ΟΡΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Εις ό,τι αφορά το ΚΚΕ παρουσιάζει μία μικρή άνοδο, για εμάς φυσιολογική, αφού μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου έχασε σχεδόν την μισή του δύναμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεκδικούσε την εξουσία. Ένα μέρος από αυτούς, φυσιολογικά, επιστρέφουν. 
Αναμενόμενη η κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες, το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Όλους αυτούς τους μήνες δεν κατόρθωσε να διαμορφώσει καμμία συγκροτημένη ιδεολογική και πολιτική πρόταση, παρά μόνο γενικότητες άνευ ουσίας. Αναμενόμενη, λοιπόν, η πτώση σύμφωνα με την δική μας Ιδεολογική και πολιτική οπτική, αφού πολιτικό Κίνημα το οποίο δεν διαθέτει κάποια σαφή όρια, μοιραίο είναι να γνωρίσει με την πάροδο του χρόνου τον νόμο της φθοράς. Έτσι, λοιπόν, σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις, από το πάνω από 10% που πήρε στις εκλογές της 6ης Μαΐου σήμερα βρίσκεται το μισό της δυνάμεώς του. Δεν πρέπει βέβαια στο σημείο αυτό να παραλειφθεί η επισήμανση ότι όλους αυτούς τους μήνες, σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, δεν προχώρησε σε καμμία σοβαρή οργανωτική διάρθρωση. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας πολιτικής μας επιτροπής, ασφαλώς στην πτώση του εν λόγω πολιτικού σχηματισμού ρόλο έπαιξε και η σε πολλές περιπτώσεις υπόγεια πολεμική της Ν.Δ., η οποία όμως βρήκε πρόσφορο έδαφος και καμμία ιδεολογική αντίσταση, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της, όσο και η εντελώς τυχοδιωκτική από πολιτικής απόψεως εκφρασθείσα πρόθεση για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, πάντοτε ρόλο παίζουν και τα πρόσωπα. Εάν δεν το πιστεύαμε αυτό και πιστεύαμε ότι την πολιτική την διαμορφώνουν οι οικονομικές ή κοινωνικές συγκυρίες, τότε δεν θα ήμασταν Εθνικιστές, θα ήμασταν φιλελεύθεροι ή μαρξιστές. 
Ας έλθουμε στην Χρυσή Αυγή. Σας θυμίζουμε ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) πριν τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 της έδιναν οι εταιρείες από 3,4 έως 5% το πολύ… Σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες αναφερθήκαμε παραπάνω, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι σταθερά η τρίτη πολιτική δύναμη με διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, το οποίο αρχίζει από 11% και φθάνει ή ξεπερνά και το 15%!
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!»
Εάν ήμασταν ένα Κίνημα με παλαιοκομματική νοοτροπία, όλη μας η προσοχή θα ήταν στραμμένη στην ανάλυση αυτών των ποσοστών, προκειμένου να επιτύχουμε ένα ακόμη καλύτερο ψηφοθηρικά αποτέλεσμα. Όμως, όσο και εάν δεν το πιστεύουν αυτό εχθροί και φίλοι, δεν είναι για εμάς αυτό το ζητούμενο. Αυτό που προέχει είναι το Κίνημα μας να παραμείνει δυναμικά στον χρόνο και για να συμβεί αυτό ΠΡΕΠΕΙ προπαντός να αποκτήσει (όσο αυτό είναι δυνατόν…) ισχυρές ιδεολογικές και πολιτικές βάσεις στον λαό. Χρησιμοποιώ την έκφραση «όσο αυτό είναι δυνατόν», γιατί δεν είναι δυνατόν και δεν συνέβη ποτέ η πλειοψηφία ενός λαού να ψηφίζει με Ιδεολογικά κριτήρια και όποιος το λέει αυτό είτε ευρίσκεται εκτός πολιτικής πραγματικότητας, είτε είναι ένας πολιτικός απατεώνας. Για εμάς, λοιπόν, προέχει η διαμόρφωση ενός μεστού και λιτού Ιδεολογικού λόγου ικανού να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες και η τυποποίηση μιας πολιτικής προτάσεως, η οποία δεν θα είναι ένα ευχολόγιο με σκοπό περισσότερους ψήφους, αλλά η περιγραφή μίας εφικτής προσπάθειας του Έθνους στον αγώνα του για επιβίωση και ανέλιξη. Αυτό που προπαντός  μας ενδιαφέρει είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να περάσει στην Λαϊκή Κοινότητα το ΑΛΗΘΙΝΟ Ιδεολογικό και πολιτικό της στίγμα ενάντια στην δαιμονολογία, τον αποκλεισμό και την προπαγάνδα του καθεστώτος.
Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι για πέταμα και προπαντός δεν είναι για πέταμα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, λοιπόν, το γεγονός ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει μεγάλα ποσοστά σε όσους φορούν στολή, ενώ αντίθετα πολύ μικρά ποσοστά στους επίσης οικονομικά πιεσμένοι, δημόσιους υπάλληλους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ακόμη και η οικονομική πίεση, που υφίστανται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναιρείται από την σιγουριά ενός εξασφαλισμένου, έστω και πενιχρού εισοδήματος. Αυτό δείχνει ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι το κόμμα που θα επέλεγαν οι "σιγουρατζήδες"…  Αντίθετα παίρνει υψηλά ποσοστά στις λαϊκές περιοχές, στους άνεργους, στους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και βεβαίως στους αγρότες.
Εκεί όμως όπου η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τα ποσοστά της δημιουργούν κυριολεκτικά πανικό στο πολιτικό κατεστημένο είναι στην πρόθεση ψήφου στους νέους. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στους ψηφοφόρους ηλικίας 18 έως 44 ετών είναι ΚΑΙ με σημαντική μάλιστα διαφορά δεύτερο κόμμα και μάλιστα με τάσεις ανόδου. Είναι με μία απλή φράση: Η Ελλάδα που έρχεται!
Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ