Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Θανατοποινίτες στον αγώνα για τη «δημοκρατία» στη Συρία


  Δίχως σταματημό συνεχίζεται στη Συρία, η ένοπλη επιχείρηση των εκ της Δύσεως υποκινούμενων ανταρτών, με σκοπό την πτώση του καθεστώτος Ασάντ. Παρά τη συνεχή υλική υποστήριξη των ισλαμιστών από τις Δυτικές Δυνάμεις και την τουρκία, οι κυβερνητικοί διατηρούν τον έλεγχο της καταστάσεως, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε εκείνους που επιθυμούν και επιδιώκουν την με κάθε μέσο αντικατάσταση του Ασάντ στην εξουσία.



 Οι πληροφορίες που έχουν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητος, θέλουν χιλιάδες ισλαμιστές από διάφορες χώρες και ισλαμικές φονταμενταλιστικές οργανώσεις να συνδράμουν στην απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος. Προσφάτως μάλιστα, βρέθηκε τουρκική ταυτότητα σε νεκρό αντάρτη, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στην ενδοσυριακή σύγκρουση. Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, έχουν κατ’ εξακολούθηση καταγγείλει την ανάμιξη τρίτων χωρών στη σύγκρουση, υποστηρίζοντας ότι οι αντάρτες χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από αυτές.

  Το Assyrian International News Agency, έφερε στη δημοσιότητα μυστική έκθεση του υπουργείου εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το οποίο δόθηκε σε 1200 θανατοποινίτες η επιλογή μεταξύ του αποκεφαλισμού ή της συμμετοχής στη συριακή σύγκρουση, στο πλευρό των ισλαμιστών ανταρτών της αντιπολίτευσης. Η έκθεση αναφέρει πως «φτάσαμε σε μια συμφωνία μαζί τους, ότι θα εξαιρεθούν από την ποινή του θανάτου θα τους δοθεί μισθός ενός μηνός για τον δώσουν στις οικογένειές τους και στους αγαπημένους τους, οι οποίοι δε θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό σε αντάλλαγμα για την αναμόρφωση των κατηγορουμένων, την εκπαίδευσή τους και την αποστολή τους στη Συρία». Όπως ήταν αναμενόμενο, το σύνολο των κρατουμένων, με καταγωγή από Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Παλαιστίνη, Σουδάν, Σομαλία, Αφγανιστάν, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιράκ και αλλού, επέλεξε να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών.

  Ιρακινές πηγές αναφέρουν πως η Ρωσία έχει ήδη αντιταχθεί στην απόφαση των Σαουδαράβων. Εν τούτοις, παραμένει άγνωστο εάν οι θανατοποινίτες παραμένουν για εκπαίδευση στη Σαουδική Αραβία ή βρίσκονται ήδη σε συριακό έδαφος. Από τις σφοδρές συγκρούσεις, τα θύματα ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ ο χριστιανικός πληθυσμός της Συρίας γνωρίζει σκηνές απείρου βαρβαρότητος. Ολόκληρες χριστιανικές γειτονιές, έχουν σφαγιασθεί από τα στίφη των ισλαμιστών δολοφόνων, οι οποίοι ελέγχονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης. Δε θα πρέπει βεβαίως να λησμονούμε, ότι παρά τη συστηματική και προσχεδιασμένη σφαγή των χριστιανών της Συρίας, ο Έλληνας υπουργός των εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε από το βήμα της Βουλής εκφράσει την αντίθεσή του στο καθεστώς Ασάντ, δηλώνοντας κατά λέξη: «η Συρία πρέπει να πάρει το δρόμο του εκδημοκρατισμού, το καθεστώς Ασάντ έχει κλείσει το βίο του και πρέπει να αποχωρήσει». Με αποκεφαλισμούς, σφαγές αμάχων και εγκλήματα πολέμου από την πλευρά των ισλαμιστών ανταρτών της αντιπολίτευσης, ο αγώνας για τον «εκδημοκρατισμό» της Συρίας από την φιλελεύθερη και καπιταλιστική Δύση, συνεχίζεται αδιάκοπα…