Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμάζουν το έδαφος για τους διεθνείς τοκογλύφους

  Ένα άρθρο κόλαφος για την πολιτική που ακολουθούν οι τριμερείς συγκυβερνήσεις του μνημονίου, γράφτηκε στην Wall Street Journal, επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτά που φώναζε η Χρυσή Αυγή από την αρχή. Τα βασικά σημεία που μπορεί να συνοψιστεί το άρθρο της εφημερίδας, είναι πρώτον ότι οι πολιτικές του μνημονίου από την αρχή της εφαρμογής τους, έχουν στην πραγματικότητα αυξήσει το χρέος από το 120% που ήταν στο 170%, δεύτερον ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές συρρικνώνουν την Ελληνική οικονομία και τρίτον ότι η το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα αποτύχει, όπως και όλα τα προηγούμενα πακέτα μέτρων. 



  Δεν κάνει, φυσικά, η εφημερίδα κάποια σημαντική αποκάλυψη ή λέει κάτι που απαιτεί ιδιαίτερες οικονομολογικές γνώσεις για να το αντιληφθεί. Αυτό που λέει ότι όσο κλείνουν τα καταστήματα και οι Έλληνες μένουν άνεργοι ή υποπληρωμένοι, όσο οι Έλληνες οδηγούνται όλο και περισσότερο στην απελπισία, τόσο το κράτος θα εισπράττει όλο και λιγότερα. Και όσο εισπράττει λιγότερα, τόσο περισσότερα θα πρέπει να ξοδεύει στις κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν ως στόχο τους την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Και όσο αυτό συνεχίζεται η Ελληνική οικονομία, όχι μόνο δεν θα ανακάμπτει, αλλά θα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο τέλμα της ύφεσης.

   Οι μόνοι που φαίνεται να μην καταφέρνουν να αντιληφθούν αυτό το προφανές είναι οι κυβερνώντες. Εκτός και αν αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό των πολιτικών τους και απλώς έχουν διαφορετικό σκοπό κατά νου. Δηλαδή να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη κυρίαρχη κατάσταση στην Ελλάδα, όπου οι πολυεθνικές εταιρίες θα έχουν αγοράσει έναντι πινακίου φακής την υπονομευμένη δημόσια υπηρεσία και θα έχουν να διαλέξουν μεταξύ «κινεζοποιημένων» εργαζομένων.