Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΛΜΕ υπέρ του ανθελληνισμού

  Η κατάσταση στα σχολεία είναι διαχρονικά απαράδεκτη. Η ύλη των βιβλίων και η δομή της διδασκαλίας αντί να καλλιεργεί την μόρφωση δημιουργεί «τούβλα», ενώ ας μην μιλήσουμε καλύτερα για μαθήματα, όπως η Ιστορία, όπου ξεκάθαρα επιχειρείται ο αφελληνισμός των μαθητών. Μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε και τα προβλήματα στέγασης και θέρμανσης που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα σχολεία ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Θα περίμενε κανείς η ΟΛΜΕ να ευαισθητοποιηθεί επί των θεμάτων αυτών και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι απαιτώντας άμεσες λύσεις.



  Η ΟΛΜΕ, όμως, φαίνεται ότι έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί, όπως η χιλιοειπωμένη δήθεν φασιστική και ρατσιστική βία. Έτσι, λοιπόν, πληροφορούμαστε ότι «δράση κατά των φασιστικών και ρατσιστικών προκλήσεων αναλαμβάνει η ΟΛΜΕ, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας και οι απειλές από μέλη της Χρυσής Αυγής κατά εκπαιδευτικών, με στόχο την επιβολή συγκεκριμένων απόψεων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ΟΛΜΕ έχει καταγράψει σχετικά περιστατικά σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αθήνα, Μαγνησία, ενώ εκτιμάται ότι πολλά δεν δημοσιοποιούνται υπό τον φόβο “αντιποίνων”. Η ομοσπονδία “καλεί τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους διδασκόντων, τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις για τα θέματα της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς και μαθητές) αξιοποιώντας και κάθε δυνατότητα που δίνει το σχολικό πρόγραμμα.”»

  Για μια ακόμη φορά οι καρεκλοκένταυροι της ΟΛΜΕ δείχνουν το διεθνιστικό και ανθελληνικό τους πρόσωπο. Παραποιώντας πλήρως κάθε έννοια πραγματικότητας σκαρφίζονται διάφορα ευφάνταστα σενάρια και δημιουργούν «ιστορίες γι’ αγρίους». Γιατί το πρόβλημα στα Ελληνικά σχολεία δεν είναι οι φαντασιώσεις των εναπομεινάντων μπολσεβίκων με τις καπιταλιστικές τσέπες, αλλά όσα αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Αν είχαν ίχνος εθνικής ευαισθησίας και ανάλογη συνείδηση αυτό το οποίο θα έπρεπε να τους ανησυχεί θα ήταν η βία των αλλοδαπών μαθητών σε βάρος των Ελληνόπουλων, η παραχάραξη της Ιστορικής αλήθειας μέσα από τα σχολικά βιβλία εις βάρος της Ελλάδος, η επιχειρούμενη ελληνοφοβία και ο άκρατος διεθνισμός. Όλα αυτά είναι που δημιουργούν σύγχρονους γενίτσαρους, τα παιδιά εκείνα που καίνε την Ελληνική Σημαία και μισούν την ίδια τους την Χώρα, την Καταγωγή, την Φύση τους.

  Δεν δίνουμε, φυσικά, δεκάρα για το τι λένε οι θλιβεροί αυτοί τύποι για Εμάς και δεν τους αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα να προωθούν επιλεκτικές απόψεις στα σχολεία, με προφανή σκοπό να κόψουν τον ομφάλιο λώρο μεταξύ Εθνικής Συνείδησης και σχολικής εκπαίδευσης. Με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κάθε μέρα όλο και πιο δυνατή ας είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους, τα οποία είναι και σχέδια της παγκοσμιοποίησης, για παραγωγή υπάκουων σκλάβων δίχως Εθνική Συνείδηση και Κοινωνική Αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ