Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ανικανότητα ή σχέδιο; Μηδενικά τα έσοδα από τον φόρο στο πετρέλαιο

  Η κυβέρνηση, φέτος, επέλεξε να χτυπήσει τους Έλληνες και στα βασικά είδη διαβίωσης, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελπίδα των κυβερνώντων, όπως αυτή εκφραζόταν από τις δηλώσεις τους ήταν η είσπραξη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Τελικώς, όπως αναφέρουν τα επίσημα – πλέον – στοιχεία για τους πρώτους δύο μήνες πωλήσεων, το αποτέλεσμα ήταν μια τρύπα στο νερό ή μάλλον καλύτερα μια τρύπα στο πετρέλαιο. Τα έσοδα, λοιπόν, ανέρχονται στα 36 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που πλέον θα αποτελεί πολιτικό ανέκδοτο, δεδομένων των προσδοκιών που είχαν οι κυβερνώντες. 



Ο κόσμος, μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στα έξοδα, στράφηκε σε άλλες πηγές θέρμανσης και δεν χαμπάριασε ούτε καν όταν τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούσαν να περάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης περί αιθαλομίχλης και κινδύνου υγείας. Κανείς, φυσικά, αργυρώνητος δημοσιογράφος δεν έκανε «θέμα» τον κίνδυνο υγείας που διατρέχουν οι Έλληνες από την πολιτική της κυβερνήσεως που τους αναγκάζει να παγώνουν. Ένας κίνδυνος που προφανώς είναι πολύ πιο άμεσος από αυτόν της αιθαλομίχλης, αλλά δεν εξυπηρετούσε τα πολιτικά αφεντικά των δημοσιογραφίσκων της διαπλοκής και της ρεμούλας.
 
  Πολλοί θα πουν ότι η εν λόγω αποτυχία της κυβερνήσεως να φτάσει τις προσδοκίες που είχε η ίδια θέση είναι προϊόν ανικανότητας. Είναι, όμως, ανικανότητα το να βάζει κανείς τον πήχη στο 1 δισ. ευρώ και να καταλήγει στα 36 εκατομμύρια; Είναι δυνατόν να είναι τόσο ανίκανοι και να ζουν τόσο εκτός κοινωνίας, ώστε να μην ξέρουν ποια θα είναι η κατάληξη των φοροαρπακτικών πολιτικών τους; Ή μήπως υπάρχει στο όλο ζήτημα κεντρικός σχεδιασμός που προστάζει την φτωχοποίηση και κατατρομοκράτηση των Ελλήνων προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που προωθεί η κυβέρνηση; 

  Τα διεθνή ιστορικά στοιχεία περί της επιβολής παρόμοιων πολιτικών δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κοινή λογική, αφού δεν είναι δυνατόν τόσο… σπουδαγμένοι καθηγητάδες, τραπεζίτες και οικονομολόγοι να πέφτουν τόσο έξω σε ζητήματα που αφορούν τον τομέα ειδίκευσης τους, δηλαδή την οικονομία.

  Επίσης, ύποπτο είναι και αυτό που αναφέρουν τα δημοσιεύματα του τύπου, ότι παρατηρήθηκε έξαρση στην λαθρεμπορία καυσίμων και το ναυτιλιακό καύσιμο, το οποίο άρχισε να πέφτει στην αγορά ως... πετρέλαιο θέρμανσης.