Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ώρα τρόικα: Έρχονται νέες περικοπές και μέτρα


  Τα ρολόγια τους κουρδίζουν οι εκπρόσωποι της τρόικα μέχρι να ξεφουρνίσουν τα νέα μέτρα και τις περικοπές σε βάρος του ελληνικού λαού, οι οποίες θα είναι όπως πάντα... απολύτως αναγκαίες για να γλιτώσουμε την χρεοκοπία και σύμφωνα με την μνημονιακή συγκυβέρνηση οι... τελευταίες. Ξεκίνησε από τώρα το γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι: "Προετοιμάζω το έδαφος για την νέα βόμβα" με μπροστάρη τον συνήθη ύποπτο Πολ Τόμσεν.



 Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σ την Ελλάδα σε συνέντευξη του στα "Νέα" τονίζει πως: "Για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι απαραίτητο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην ορθολογική οργάνωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς και σε άλλες μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για να στηριχτεί η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις". Όπως αναφέρει "κατά τη διάρκεια των χρόνων, η είσπραξη φόρων επηρεάστηκε από πολλούς παράγοντες. Κεκτημένα συμφέροντα και ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις μπλόκαραν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και κατά το τελευταίο έτος η έλλειψη ηγεσίας είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο.

  "Η Ευρώπη πρώτη φορά αναγνώρισε ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο χωρίς χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη στη χώρα. Σημειώστε ότι η δέσμευση είναι υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους προγραμματικούς της στόχους", καταλήγει. Τέλος, παραδέχεται πως ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε. αποδείχθηκαν υπερβολικά αισιόδοξοι στις προβλέψεις που είχαν εξαρχής διατυπώσει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία επισήμανε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 ότι "οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαμε προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να διανύσουν μαζί το δρόμο. Ο στόχος αυτός μάς φαίνεται πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος. Δεν πρέπει μόνη της η Γαλλία, μόνη της η Ισπανία, μόνη της η Ελλάδα να πει: 'είναι πολύ δύσκολο για μένα, θα το κάνω πιο σιγά'.

  Είναι καλύτερο να το κάνουν συλλογικά, να διαθέσουν λίγο περισσότερο χρόνο μάλλον παρά να προχωρούν με βήμα ταχύ». Το μαστίγιο από τον Τόμσεν λοιπόν και το... καροτάκι από την Λαγκάρντ. Τον ρόλο του εκτελεστή εντολοδόχου θα αναλάβει η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά με τις γνωστές δικαιολογίες "κάντε λίγο υπομονή ακόμα, τα τελευταία μέτρα είναι, είναι απολύτως απαραίτητα, τώρα ξεκινά η ανάπτυξη".

  Είναι θέμα χρόνου σύσσωμος ο Ελληνικός λαός να απαιτήσει μια ασυμβίβαστη και δυναμική Εθνική ηγεσία που θα λειτουργήσει προς το συμφέρον του Λαού και της Πατρίδας και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους καθ΄έξιν ψεύτες, υποτακτικούς και αδιόρθωτους πολιτικάντηδες.