Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πανικός στο κατεστημένο - 15% η Χρυσή Αυγή σε μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου


  "Η κυβέρνηση κερδίζει έδαφος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ" επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη κατά τη σύσκεψη των αρχηγών, παρουσιάζοντάς τους μυστική δημοσκόπηση για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με τη μέτρηση, την οποία δημοσιεύει η Real News, η σχέση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφεται στην εκτίμηση ψήφου, με τη Συγγρού να προηγείται με 29,7% και την Κουμουνδούρου να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 28,1%.



 Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται έστω και στο 7,5%-8%, ενώ με ένα μικρότερο ποσοστό ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που επίσης ξεπερνά το εκλογικό της ποσοστό. Το ΚΚΕ όχι μόνο κρατά το ποσοστό του αλλά αρχίζει πλέον να εμφανίζει τάσεις ανόδου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα πάντα με τη μέτρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, εμφανίζουν σημαντική πτώση.

  Η Χρυσή Αυγή πάντως παρότι το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εφαρμόσει την ατζέντα του "νόμου και της τάξης", εμφανίζει σημαντική άνοδο, αγγίζοντας το 15%, εξέλιξη που σχολιάστηκε με σκεπτικισμό από τους τρεις αρχηγούς. Αυτό όμως που εξακολουθεί να πορβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής κυρίως στις νεότερες ηλικίες.